Over de Zuid-Afrika en Swaziland reis

Met deze self drive reis maakt u vanuit Johannesburg een rondreis langs de mooiste plekken van Zuid-Afrika en Swaziland. U overnacht in leuke accommodaties, dit zijn afwisselend B&B’s en SANparks chalets. De reis gaat rond van Johannesburg via de Panoramaroute naar het Kruger Park, Swaziland, de Indische Oceaan kust, Hluhluwe National Park, de Drakensbergen en het Golden Gate National Park. Met deze pakketreis zorgen wij ervoor dat u bent gegarandeerd van overnachtingen op de mooiste locaties.

Inclusief in deze reis zijn de autohuur en verzekering, de accommodaties en de toegang tot de parken. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Optioneel is deze reis aan te passen door eerst naar het Golden Gate National Park te reizen. Ook kan de route aangepast worden met een bezoek aan Lesotho en het oversteken van de Sani Pas. Het is wel noodzakelijk een 4×4 auto te huren om de Sani Pas over te steken. Een mogelijkheid is ook aan het einde van de reis door te vliegen naar Kaapstad en nog een paar dagen te genieten van ‘The Mother City’.

Voordelen van Tongasabi Travel

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies
 • Super Cover verzekering inclusief
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke wegenkaarten
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden

Dagschema

 • 1: Johannesburg
 • 2: Graskop
 • 3: Blyde River Canyon
 • 4: Kruger NP (Olifants restcamp)
 • 5 Kruger NP (Satara)
 • 6: Kruger NP (Lower Sabie)
 • 7: Kruger NP (Berg en Dal)
 • 8: Malolotja NP
 • 9: Malolotja NP
 • 10: Mlilwane Game Sanctuary
 • 11: UMkuze Game Reserve
 • 12: UMkuze Game Reserve
 • 13: St. Lucia
 • 14: St. Lucia
 • 15: iSimangaliso Wetlands
 • 16: Hluhluwe-iMfolozi NP
 • 17: Hluhluwe-iMfolozi NP
 • 18: Drakensbergen NP
 • 19: Drakensbergen NP
 • 20: Golden Gate NP
 • 21: Golden Gate NP
 • 22: Suikerbosrand Nature Reserve
 • 23: Terugvlucht

Route en dagschema

23dagen
1

Dag 1: Johannesburg

De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. In de ochtend kunt u uw huurauto ophalen bij de verhuurder en begint uw self drive avontuur.

2

Dag 2: Graskop

Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de Panoramaroute in het oosten van Zuid-Afrika. De eerste uren rijdt u goed door over de snelweg. Later op de dag komt u in de buurt van de Panoramaroute met prachtige uitzichten en smallere bergwegen. Onderweg kunt u stoppen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Vanaf de accommodatie kijkt u uit op de indrukwekkende Graskopkloof.

3

Dag 3: Blyde River Canyon

Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panoramaroute. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld.  Neem de tijd voor de route want de uitzichtpunten zijn schitterend. Ook het laatste stuk naar Swadini Forever Resort en het Blyde River Canyon Nature Reserve is een prachtige route. Aan het eind van deze dag wacht u de warme thermale bronnen van Swadini.

4

Dag 4: Kruger NP (Olifants restcamp)

Na het zien van de prachtige vergezichten op de Panoramaroute, staat vandaag het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in vier verschillende camps en kunt zo een groot deel van het wildpark verkennen. U maakt game drives met de eigen auto en u kunt natuurlijk ook gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANparks zoals wandelingen met ranger en night drives. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u de kans bijzondere nachtdieren te zien. Bij Olifants Restcamp heeft het restaurant een prachtig uitzicht op de rivier waar ’s avonds vaak wilde dieren komen drinken.

5

Dag 5 Kruger NP (Satara)

Een tweede dag in de Kruger Wildtuin. U reist naar het zuiden en het volgende camp, Satara. U bent compleet vrij uw eigen route en tempo te kiezen. Het rijden in het Kruger National Park is een grote game drive en met een beetje geluk heeft u nu al de complete Big Five gezien!

6

Dag 6: Kruger NP (Lower Sabie)

Lower Sabie in het zuidelijke gedeelte van het park uw bestemming van vandaag. De Sabie en Sand rivieren brengen mooie vegetatie met zich mee en deze regio is rijk aan wildlife.

7

Dag 7: Kruger NP (Berg en Dal)

Vandaag gaat u op weg naar het uiterste zuiden van het Kruger Park. Deze regio kenmerkt zich door kleine rotsbergen en ligt over het algemeen iets hoger dan de rest van het park waardoor het aangenamer kan zijn qua temperatuur in de zomer. De wild dogs en rhinos worden hier vaak gespot.

8

Dag 8: Malolotja NP

Na het Kruger National Park steekt u de grens over naar het kleine Koninkrijk Swaziland. Malolotja kenmerkt zich door een schitterend landschap en is een waar wandelparadijs.

9

Dag 9: Malolotja NP

Een volledige dag vrij te besteden om het Malolotja National Park te ontdekken. Maak hier een rustige wandeling of een stevige hike!

10

Dag 10: Mlilwane Game Sanctuary

Een klein maar niet te onderschatten Game Reserve! Wandelen, paardrijden en zelfs mountainbiken behoren hier tot de mogelijkheden. Er is geen gevaarlijk wild waardoor u dit gebied op een bijzondere manier kunt ontdekken.

11

Dag 11: UMkuze Game Reserve

Dit Game Reserve is een goed bewaard geheim gebleven. Leeuwen, buffels en olifanten kom je hier niet tegen, maar wel de rhino en naast de vele antilopen kun je ook een luipaard te zien krijgen.

12

Dag 12: UMkuze Game Reserve

Een dag vol game drives in dit National Park!

13

Dag 13: St. Lucia

Vandaag gaat u op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en dit toeristische plaatsje. Uitgestrekte stranden zover het oog reikt. Vanuit St. Lucia is een boot safari een echte aanrader om de vele hippo’s en krokodillen van heel dichtbij te zien. U verblijft in een leuk chalet vlakbij het centrum van St. Lucia.

14

Dag 14: St. Lucia

Een hele dag vrij te besteden rondom St. Lucia en de iSimangaliso Wetlands.

15

Dag 15: iSimangaliso Wetlands

Nadat u St. Lucia bent uitgereden komt u al gauw bij de ingang van de iSimangaliso Wetlands. U vindt hier unieke flora en fauna en u kunt onder andere bij het uitzichtpunt over het Bhangazi meer stoppen voor een prachtig uitzicht. Zodra u over de heuvels bent gereden komt de afgelegen campsite van Cape Vidal in zicht. U kampeert hier direct aan het strand. Er zijn weinig faciliteiten bij de campsite dus wij raden aan boodschappen uit St. Lucia mee te nemen.

16

Dag 16: Hluhluwe-iMfolozi NP

Vanaf de Indische Oceaan reist u met uw huurauto terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het Hluhluwe-iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een flink aantal te zien krijgen. Daarnaast is er hier de mogelijkheid de Big Five te spotten. U slaapt in een self catering Safari tent.

17

Dag 17: Hluhluwe-iMfolozi NP

Een heerlijke dag om game drives te maken en de zwarte neushoorn te spotten. Maak een lunchstop in het Hilltop Restcamp!

18

Dag 18: Drakensbergen NP

Na de wildparken zoekt u het nu letterlijk hogerop in de machtige Drakensbergen. U heeft de mogelijkheid hier relaxed te wandelen of een uitdagende hike te maken.

19

Dag 19: Drakensbergen NP

Een vrije dag om Drakensbergen te ontdekken. Maak een dagtocht of een korte wandeling en relax bij de lodge in de middag.

20

Dag 20: Golden Gate NP

Een uniek gebied met zeer aparte rotsformaties. U kunt ’s ochtends wegrijden uit Drakensbergen en ’s middags aankomen bij het Golden Gate National Park.

21

Dag 21: Golden Gate NP

Golden Gate National Park is uitstekend om te wandelen en te fotograferen!

22

Dag 22: Suikerbosrand Nature Reserve

De laatste bestemming van deze Zuid-Afrika reis. Even nog rustig bijkomen van drie weken genieten en de balans opmaken. U slaapt in een self catering chalet.

23

Dag 23: Terugvlucht

Vandaag zit het er helaas op. U brengt de huurauto terug naar de verhuurder en ’s avonds vertrekt uw vlucht terug naar huis.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw huurauto

De standaard wagen voor vier personen is de betrouwbare Toyota RAV 4. Wij bieden bij deze reis een grotere en meer betrouwbare auto aan, zodat u met een goed gevoel op reis kunt. Standaard ook inclusief Super Cover. Uit ervaring weten wij dat rijden door Zuid-Afrika een stuk prettiger is met een grotere auto SUV dan een kleinere huurauto. Daarnaast is het ook nog eens praktisch. In een hogere auto zit u automatisch hoger en heeft u in de wildparken door de hoge zit meer kans dieren te zien.

Deze stevige Toyota biedt veel ruimte en comfort tijdens uw self drive reis door Zuid-Afrika. Voorzien van alle moderne gemakken zoals stuurbekrachtiging en airco.  Er is plaats voor vier personen en vier koffers. Deze auto heeft voldoende ruimte om comfortabel met vier volwassenen door Zuid-Afrika te reizen. De RAV 4 is een stevige en betrouwbare automaat. Een ideale wagen om Zuid-Afrika mee te ontdekken!

De standaard wagen bij deze reis is groot en betrouwbaar. Wilt u toch liever een grotere auto of een 4×4? Dat kan! U kunt de wagen upgraden naar een Nissan X-trail of de Toyota Fortuner.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2019 en 2020.

1 november - 30 april, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.390,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.230,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

1 mei - 31 oktober, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.990,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.490,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.290,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

Inbegrepen

Toyota RAV 4 huurauto
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Super Cover verzekering
GPS
Lonely Planet reisgids en wegenkaarten
Advies door ervaren self drive specialisten
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrade naar grotere huurauto

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie