Over de Kgalagadi & Richtersveld kampeerreis

Kgalagadi & Richtersveld, een unieke 14-daagse self drive 4×4 safari reis naar het Kgalagadi Transfrontier Park en het Richtersveld National Park in Zuid-Afrika. Voor deze reis worden o.a. de speciale Wilderness Camps gebruikt, een zeer exclusieve ervaring! Een reis vol hoogtepunten, speciaal uitgezette route voor de avontuurlijke reiziger.

Ontdek Afrika en ervaar zelf de rust in dit deel van Zuidelijk Afrika. Een bijzondere en compleet unieke en avontuurlijke self drive safari naar twee fantastische Transfrontier National Parks in Zuidelijk Afrika, het Richtersveld en het Kgalagadi National Park. Onderdeel van deze reis is ook een bezoek aan de Fish River Canyon en Ai-Ais Hot Springs in Namibië.

Dit is een comfortabele reis waarbij gebruik wordt gemaakt van vaste accommodaties met bedden en en-suite badkamer/toilet. De reis is vrij eenvoudig te verlengen met b.v. een verblijf in Kaapstad. Ook is het mogelijk een combinatie te maken met kamperen indien gewenst. Het is dan b.v. mogelijk om in de unieke Kokerboom Vallei te verblijven.

Deze self drive reis safari is ook beschikbaar als combinatie reis met kamperen en vaste accommodaties. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voordelen Tongasabi

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief complete verzekering voor het eigen risico
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke wegenkaarten
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Dagschema

 • 1: Kgalagadi N.P. Kieliekrankie Camp
 • 2: Kgalagadi N.P. Nossob
 • 3: Kgalagadi N.P. Gharagab Camp
 • 4: Kgalagadi N.P. Gharagab Camp
 • 5: Kgalagadi N.P. Bitterpan Camp
 • 6: Kgalagadi N.P. Mata Mata
 • 7: Fish River Canyon Ai Ais
 • 8: Fish River Canyon Ai Ais
 • 9: Richtersveld N.P. Tatasberg
 • 10: Richtersveld N.P. Tatasberg
 • 11: Richtersveld N.P. Sendelingsdrif
 • 12: Clan William e.o.
 • 13: Kaapstad
 • 14: Kaapstad en terugvlucht

Route en dagschema

14dagen
1

Dag 1: Kgalagadi N.P. Kieliekrankie Camp

Bij aankomst op het vliegveld van Upington staat de 4×4 voor u klaar. De avontuurlijke self drive safari 4×4 reis gaat nu echt beginnen met een rit naar het eerste Wilderness Camp, Kieliekrankie. Dit camp is gelegen in het bijzondere Kgalagadi Transfrontier National Park op de grens met Botswana en Namibië. Het park maakt deel uit van de uitgestrekte Kalahari Woestijn en de dieren die we hier zien zijn volledig aangepast aan het droge woestijn klimaat. Na aankomst op het unieke Wilderness Camp Kieliekrankie (max. 8 bezoekers) is er tijd om te relaxen. U kunt nog een game drive maken of genieten van het uitzicht over de rode zandduinen van de Kalahari Woestijn. Een prachtige plek voor deze eerste nacht midden in de natuur.

2

Dag 2: Kgalagadi N.P. Nossob

De tweede dag in het Kgalagadi Transfrontier Park. U reist vandaag door naar het tweede camp in het National Park, Nossob Restcamp. Nossob is een groter camp en hier kunt u vanuit de hide op de rivierbedding kijken naar de dieren die komen drinken. Vaak worden hier roofdieren gezien zoals leeuwen en hyena’s. In de namiddag heeft u tijd om nog een game drive te maken vanuit Nossob met de 4×4 langs de rivierbedding op zoek naar de dieren die in de Kalahari leven. Met een beetje geluk ziet u de cheetah en/of de bijzondere Kalahari leeuw met zijn donkere manen.

3

Dag 3: Kgalagadi N.P. Gharagab Camp

Na Nossob reist u verder door naar het meest Noordelijke deel van het Zuid-Afrikaanse deel van het Transfrontier Park. Via Union’s End komt u aan in het afgelegen Gharagab Wilderness Camp. Dit kleine camp (max. 8 bezoekers). Bestaat uit tented chalets en u verblijft twee nachten op deze prachtige locatie in de natuur. U kijkt uit over de Kalahari en met een beetje geluk ziet u dieren, zoals leeuwen, bij de drinkplaats waar je vanaf de veranda op uit kijkt.

4

Dag 4: Kgalagadi N.P. Gharagab Camp

U heeft hier een volledige dag om te relaxen en te genieten van de natuur. Tevens is het mogelijk een game drive te maken met de 4×4.

5

Dag 5: Kgalagadi N.P. Bitterpan Camp

Het derde Wilderness Camp van deze reis. Bitterpan (max. 8 bezoekers) ligt aan een kleine pan. Bitterpan is een zeer bijzonder kamp en alleen te bereiken via de Bitterpan 4×4 track. De route is exclusief voor bezoekers van het kamp. De foto bij de Kgalagadi Wilderness Safari  van de drinkende leeuwen is gemaakt bij Bitterpan. Leeuwen zijn regelmatige bezoekers bij dit (niet omheinde) Wilderness Camp. De rit vanaf Gharagab is een lange game drive en in de namiddag komt u aan bij Bitterpan. Er is tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht over de pan, een bijzonder camp.

6

Dag 6: Kgalagadi N.P. Mata Mata

Na Bitterpan vervolgt u deze avontuurlijke selfdrive safari door de Kalahari over de Bitterpan 4×4 track naar Mata Mata, het rest camp op de grens met Namibië. Dit is de laatste nacht in het bijzondere Kgalagadi Transfrontier National Park. In de middag is er nog tijd om een game drive te maken. In dit deel van het park kunt u ook giraffen zien die hier in het verleden opnieuw geintroduceerd zijn. Een kleine en langzaam groeiende populatie verplaatst zich door de Auob rivierbedding. U heeft een goede kans deze mooie dieren te zien bij een van de vele drinkplaatsen. Optioneel is een verblijf in Kalahari Tented Camp, vraag ons om een persoonlijk reisadvies.

7

Dag 7: Fish River Canyon Ai Ais

U steekt vandaag de grens over met Namibië en komt in de loop van de middag aan in Ai Ais bij de Fish River Canyon. U verblijft hier twee nachten zodat u een volledige dag tot uw beschikking heeft in dit mooie gebied. U kunt een wandeling maken (o.a. afdalen in de Canyon) en gebruik maken van de Hot Springs faciliteiten, (zwem)baden.

8

Dag 8: Fish River Canyon Ai Ais

Een vrije dag bij de Fish River Canyon. U kunt een wandeling maken (o.a. afdalen in de Canyon) en gebruik maken van de Hot Springs faciliteiten, (zwem)baden.

9

Dag 9: Richtersveld N.P. Tatasberg

Vandaag keert u terug in Zuid-Afrika. U steekt de Oranje Rivier over en komt aan in het Richtersveld National Park dat samen met de Fish River Canyon en Ai-Ais deel uit maakt van het |Ai-|Ais/Richtersveld Transfrontier National Park. U verblijft twee nachten in het Tatasberg Wilderness Camp (max. 8 personen) op de oever van de Oranje Rivier welke de grens vormt met Namibië. NB afhankelijk van het seizoen kunt u de Oranje Rivier oversteken bij Sendelingsdrif (met de ponton) of via Noordoewer naar het park rijden, de laatste route is via de Helskloof Pas en Eksteenfontein.

10

Dag 10: Richtersveld N.P. Tatasberg

Een volledige dag te besteden op deze prachtige locatie. Drives door het park en of loop een stuk langs de rivier. U kunt een mooie 4×4 rit maken en de Kokerboomkloof bezoeken welke vol staat met de bijzondere Kokerbomen. Het Richtersveld is een uniek park en een must om te zien.

11

Dag 11: Richtersveld N.P. Sendelingsdrif

Vandaag verplaatst u zich in het park en de laatste nacht in het Richtersveld verblijft u in het Sendelingsdrif Rest Camp.

12

Dag 12: Clan William e.o.

Na de ruige natuur van het Richtersveld keert u nu terug in de bewoonde wereld. U reist door naar het Zuiden en komt in de loop van de middag aan in Clan William. Hier verblijft u in een Bed & Breakfast. Afhankelijk van de locatie waar u deze nacht gaat doorbrengen is het mogelijk nog een excursie te maken naar de bushmen rotstekeningen in dit gebied. De laatste avond van uw reis door dit bijzondere deel van Zuid-Afrika & Namibië voordat u aankomt in Kaapstad.

13

Dag 13: Kaapstad

De laatste dagen van deze safari en in het begin van de middag komt u aan in Kaapstad, eindpunt van deze avontuurlijke self drive safari reis. U verblijft in een B&B of guesthouse centraal gelegen in Kaapstad t.o.v. de Victoria & Albert Waterfront.

14

Dag 14: Kaapstad en terugvlucht

Laatste dag in Zuid-Afrika. U kunt overdag nog de Tafelberg bezoeken of relaxen bij Camps Bay of het V&A Waterfront. ’s Avonds gaat uw vlucht terug naar huis.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden.

Rates

Bekijk onderstaand de prijzen voor verschillende data in 2019 en 2020.

1 november - 31 mei, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon v.a. € 2.395,-

1 juni - 31 oktober, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.595,-

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis
Een complete verzekering zonder eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
24/7 support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Evt. extra overnachtingen voorafgaande en na afloop van de reis
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade Toyota Landcruiser of 4x4 camper unit i.p.v. daktent

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie