Over de Kaapstad, Gardenroute & wijnland reis

Ontdek het indrukwekkende Kaapstad, de Kaapse wijnlanden en de gardenroute tijdens deze 12-daagse self drive door Zuid-Afrika. Rijd naar Kaap de goede hoop, bekijk de vele pinguïns bij Boulders Beach en relax aan het strand bij Muizenberg. De omgeving van Kaapstad biedt eindeloos veel mogelijkheden.

Na de dagen in Kaapstad gaat de reis verder naar Mosselbaai en Storms River Mouth aan de Garden Route. De Storms River mouth is een prachtige riviermonding in het Tsitsikamma National Park. Hier kunt u onder andere goede hikes maken en kajakken in de riviermonding.

Op de weg terug naar Kaapstad rijdt u via het bekende stadje Oudtshoorn en de prachtige wijnlanden. Tijdens deze gehele reis overnacht u in comfortabele B&B’s of chalets. Zo combineert u Afrikaans avontuur met comfortabele accommodaties.

Deze 12-daagse reis is een compacte, maar veelzijdige reis in Zuid-Afrika.

Voordelen Tongasabi Zuid-Afrika reizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies;
 • Super Cover verzekering inclusief;
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke wegenkaarten;
 • Inclusief GPS;
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
Kaapstad en Cape Point Zuid-Afrika reis

Dagschema

 • 1: Kaapstad
 • 2: Kaapstad
 • 3: Kaapstad
 • 4: Kaapstad
 • 5: Mosselbaai
 • 6: Tsitsikamma NP
 • 7: Tsitsikamma NP
 • 8: Oudtshoorn
 • 9: Swellendam
 • 10: Stellenbosch
 • 11: Stellenbosch
 • 12: Terugvlucht

Route en dagschema

12dagen
1

Dag 1: Kaapstad

Vandaag komt u aan in Zuid-Afrika. U haalt de auto op bij de autoverhuur op het vliegveld en u kunt gelijk naar uw accommodatie in Kaapstad rijden. In de rustige buurt van het B&B kunt u even wennen aan het links rijden.

Afstand: 10 km.

2

Dag 2: Kaapstad

De eerste volledige dag in Kaapstad. Er zijn eindeloos veel opties voor vandaag. We raden aan bij een heldere dag gelijk de Tafelberg (of Lion’s Head) op te gaan. Deze bergen zitten vaak in de wolken dus maak gelijk van de gelegenheid gebruik. U kunt ervoor kiezen de Tafelberg te beklimmen of omhoog te gaan met de kabelbaan. Er gaat geen kabelbaan naar de top van Lion’s Head, maar de beklimming is prachtig! Het mooie aan het uitzicht vanaf Lion’s Head is dat u 360 graden uitzicht over de stad én de Tafelberg heeft!

3

Dag 3: Kaapstad

Kies ervoor in de stad te blijven en te relaxen bij het V&A Waterfront of bij een van de leuke restaurantjes in Camps Bay. U kunt er ook voor kiezen met de auto op pad te gaan en naar een van de hoogtepunten in de buurt van Kaapstad te gaan. Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach of Muizenberg zijn zeker leuk te bezoeken. De route over Chapmans Peak Drive is prachtig!

4

Dag 4: Kaapstad

De laatste dag in Kaapstad voor u verder Zuid-Afrika in gaat. Het is leuk om naar de wijk Blauwberg te rijden waar u uitzicht heeft over de stad met de Tafelberg, Lion’s Head en Devil’s Peak.

5

Dag 5: Mosselbaai

Vandaag gaat u verder Zuid-Afrika in! We raden aan vroeg te vertrekken. Het is een lange route en het is leuk de tijd te nemen en in verschillende plaatsjes te stoppen. U komt in de middag aan in Mosselbaai. U kunt het stadje in of nog een lekkere wandeling maken. U overnacht in een goed B&B met uitzicht over zee. Grote kans om hier dolfijnen en walvissen te zien!

Afstand: 385 km.

6

Dag 6: Tsitsikamma NP

Vandaag rijdt u langs de kust, George en Knysna naar het Tsitsikamma National Park en de Storms River Mouth. Het leuk is te stoppen in Knysna voor een kop koffie of vroege lunch. Er zijn hier leuke restaurantjes en u kunt even door het stadje wandelen. In de middag komt u aan bij het Storms River Mouth Restcamp. De huisjes liggen hier aan de zee onder enorme kliffen. Het restcamp ligt naast de riviermonding van de Storms rivier en u kunt hier over de bekende Suspension bridge lopen.

Afstand: 170 km.

7

Dag 7: Tsitsikamma NP

Een volledige dag in het Tsitsikamma National Park. Er zijn verschillende manieren om dit gebied te ontdekken. Er zijn tal van wandelroutes door het park, maar u kunt ook gaan kajakken en lilo (op een luchtbed) door de riviermonding. In het nabijgelegen Storms River Village kunt u mountainbikes huren of paardrijden. Genoeg te doen!

8

Dag 8: Oudtshoorn

Vandaag rijdt u via de kust een stukje terug naar het Westen. Vervolgens rijdt u meer het binnenland in via de Outeniqua pass naar Oudtshoorn. Dit stadje staat bekend om de struisvogelboerderijen.

Afstand: 220 km.

9

Dag 9: Swellendam

Vandaag rijdt u door naar Swellendam. Een leuke stop onderweg naar Kaapstad. In dit pittoreske stadje zijn veel gebouwen in Kaaps-Hollandse stijl gebouwd en lijkt het alsof u terug gaat in de tijd. Swellendam leent zich uitstekend om door de straatjes te slenteren. U kunt ook een bezoek brengen aan het Drostdy Museum Swellendam, hier wordt het koloniale verleden van het gebied verteld.

Afstand: 220 km.

10

Dag 10: Stellenbosch

Op naar het Kaapse wijnland! U kunt hier kiezen voor de snelste route via Worcester, maar wij raden onderlangs via de N2 en R43 te rijden. Zo komt u door het pittoreske Franschoek en de Franschoek pass. Een schitterende route die het halfuurtje omrijden zeker waard is. U komt in de middag aan in Stellenbosch en u kunt hier ’s avonds heerlijk dineren in een van de vele restaurants.

Afstand: 190 km.

11

Dag 11: Stellenbosch

Een volledige dag om het wijnland verder te ontdekken. Er zijn eindeloos veel goede wijnboerderijen in de buurt. Er zijn grote, bekende boerderijen zoals Delaire Graff en Tokara die proeverijen aanbieden. Bij Waterford Wine estate kunt u een proeverij doen waarbij wordt gecombineerd met chocolade die speciaal is gemaakt voor de verschillende wijnen, een leuke ervaring!

12

Dag 12: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. U rijdt terug naar Kaapstad en levert de huurauto in. Afhankelijk van uw terugvlucht, vliegt u deze avond terug of de volgende ochtend. U kunt deze dag nog gebruiken om rustig te vertrekken uit Stellenbosch en nog een paar leuke stops te maken onderweg.

Afstand: 50 km.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw huurauto

De standaard wagen voor vier personen is de betrouwbare Toyota RAV 4. Wij bieden bij deze reis een grotere en meer betrouwbare auto aan, zodat u met een goed gevoel op reis kunt. Standaard ook inclusief Super Cover. Uit ervaring weten wij dat rijden door Zuid-Afrika een stuk prettiger is met een grotere auto SUV dan een kleinere huurauto. Daarnaast is het ook nog eens praktisch. In een hogere auto zit u automatisch hoger en heeft u in de wildparken door de hoge zit meer kans dieren te zien.

Deze stevige Toyota biedt veel ruimte en comfort tijdens uw self drive reis door Zuid-Afrika. Voorzien van alle moderne gemakken zoals stuurbekrachtiging en airco.  Er is plaats voor vier personen en vier koffers. Deze auto heeft voldoende ruimte om comfortabel met vier volwassenen door Zuid-Afrika te reizen. De RAV 4 is een stevige en betrouwbare automaat. Een ideale wagen om Zuid-Afrika mee te ontdekken!

De standaard wagen bij deze reis is groot en betrouwbaar. Wilt u toch liever een grotere auto of een 4×4? Dat kan! U kunt de wagen upgraden naar een Nissan X-trail of de Toyota Fortuner.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2019 en 2020.

1 november - 30 april, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.390,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.160,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.000,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

1 mei - 31 oktober, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.450,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.200,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.040,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

Inbegrepen

Toyota RAV 4 huurauto
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Super Cover verzekering
GPS met laatste versie Track4Africa software
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar luxe accommodaties
Upgrade naar 4x4 auto

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie