Over de Johannesburg – Durban reis

Deze reis start in Johannesburg en in 14 dagen reist u langs de mooiste plekken naar Durban. Een combinatie van safari, kust en landschappen. De reis begint met eindeloze uitzichten langs de Panoramaroute bij Graskop en het Blyde River Nature Reserve. Dit gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Vervolgens gaat uw safari-avontuur beginnen in het Kruger National Park. Grote kans om de big five te spotten!

U reist door via Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland en de Zuid-Afrikaanse oostkust. Hier wachten uitgestrekte stranden en de wilde dieren van de iSimangaliso Wetlands. Na de kust rijdt u nog verder het Zuid-Afrikaanse binnenland in naar het heuvelachtige Hluhluwe-iMfolozi National Park en u sluit de reis af in Durban. Na de prachtige natuur wacht de stad met haar mooie stranden. Tijdens deze gehele reis overnacht u in comfortabele B&B’s of chalets.

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. Afhankelijk van het aantal personen waarmee u reist, wordt er een andere auto gebruikt 

Voordelen Tongasabi Zuid-Afrika reizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies;
 • Super Cover verzekering inclusief;
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke wegenkaarten;
 • Inclusief GPS;
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

 

 

Dagschema

 • 1: Johannesburg
 • 2: Graskop
 • 3: Blyde River Canyon
 • 4: Kruger National Park (Letaba)
 • 5: Kruger National Park (Satara)
 • 6: Kruger National Park (Lower Sabie)
 • 7: Mlilwane Game Sanctuary (Swaziland)
 • 9: Mlilwane Game Sanctuary
 • 10: St. Lucia (Zuid-Afrika)
 • 10: St. Lucia (iSimangaliso Wetlands)
 • 11: Hluhluwe-iMfolozi National Park
 • 12: Hluhluwe/iMfolozi National Park
 • 13: Durban/Umdloti
 • 14: Terugvlucht

Route en dagschema

14dagen
1

Dag 1: Johannesburg

De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. U overnacht in een mooi B&B vlakbij het vliegveld zodat u de volgende ochtend gemakkelijk uw huurauto op kunt halen. Een shuttle haalt u op bij het vliegveld.

2

Dag 2: Graskop

Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de Panoramaroute in het oosten van Zuid-Afrika. De eerste uren rijdt u goed door over de snelweg. Na een paar uur rijden kunt u stoppen bij Milly’s Restaurant (ter hoogte van eNtokozweni) waar u aan het water kunt genieten van een lekkere lunch. Later op de dag komt u in de buurt van de Panoramaroute met prachtige uitzichten en smallere bergwegen. U kunt stoppen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Vanaf de accommodatie kijkt u uit op de indrukwekkende Graskopkloof.

Afstand: 385 km.

3

Dag 3: Blyde River Canyon

Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panoramaroute. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld.  Neem de tijd voor de route want de uitzichtpunten zijn schitterend. Ook het laatste stuk naar Swadini Forever Resort en het Blyde River Canyon Nature Reserve is een prachtige route. Aan het eind van deze dag wacht u de warme thermale bronnen van Swadini.

Afstand: 155 km.

4

Dag 4: Kruger National Park (Letaba)

Na het zien van de prachtige vergezichten op de panoramaroute staat het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in drie verschillende camps waardoor u een groot deel van het wildpark kunt verkennen. U maakt game drives met de eigen auto en u kunt optioneel gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANparks. Zij bieden onder andere wandelingen met ranger en night drives aan. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u de kans bijzondere nachtdieren te zien.

Afstand: 215 km.

5

Dag 5: Kruger National Park (Satara)

Een tweede dag in de Kruger wildtuin. U reist naar het zuiden en naar het volgende camp: Satara. U bent compleet vrij uw eigen route en tempo te kiezen. Wel is het aan te raden vroeg te starten om zo veel mogelijk wild te spotten. U kunt er ook voor kiezen in de ochtend mee te gaan op een sunrise game drive bij Olifants Restcamp en na de koffie uw reis te vervolgen naar Satara. Het rijden in het Kruger Park is een grote game drive en met een beetje geluk heeft u nu al de complete Big Five gezien!

Afstand: 60 km.

6

Dag 6: Kruger National Park (Lower Sabie)

Op deze derde dag in het Krugerpark is Lower Sabie in het zuidelijke gedeelte van het park uw bestemming. Onderweg naar Lower Sabie kunt u omrijden via de vele zandwegen die ook met personenauto toegankelijk zijn. U kunt een stop maken bij de Tshokwane picknickplaats voor een kop koffie of lekkere lunch.

Afstand: 100 km.

7

Dag 7: Mlilwane Game Sanctuary (Swaziland)

Na het Kruger National Park steekt u vandaag de grens over naar het kleine en uiterst vriendelijke Koninkrijk van Swaziland. U rijdt langs het bergachtige Malolotja Nature Reserve. Een prachtige route naar Mlilwane Game Sanctuary.

Afstand: 260 km.

8

Dag 9: Mlilwane Game Sanctuary

Een volledige dag te besteden in Mlilwane. In dit mooie heuvelachtige wildpark kunt u mountainbike tochten of een wandeling maken. Er is hier vrijwel geen gevaarlijk wild waardoor u het park goed zonder auto kunt verkennen. Een heerlijk park om een dag door te brengen. ’s Avonds kunt u dineren bij het restaurant met uitzicht over de waterpoel.

9

Dag 10: St. Lucia (Zuid-Afrika)

Vandaag gaat u op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en dit toeristische plaatsje. Uitgestrekte stranden zover het oog reikt. U kunt hier een heerlijke strandwandeling maken. Pas ’s avonds op voor de nijlpaarden. Die lopen hier gewoon over straat.

Afstand: 420 km.

10

Dag 10: St. Lucia (iSimangaliso Wetlands)

Vandaag kunt u vanuit St. Lucia de iSimangaliso Wetlands gaan ontdekken. Vanuit St. Lucia  is het ongeveer 45 minuten rijden naar Cape Vidal. De weg hier naartoe door de iSimangaliso Wetlands is prachtig. Uitzicht over het Bhangazi meer en unieke flora en fauna. Het is leuk om naar Cape Vidal te rijden. U kunt hier relaxen en picknicken aan het afgelegen strand. Pas wel op voor de baboons!

11

Dag 11: Hluhluwe-iMfolozi National Park

Vanaf de Indische Oceaan reist u terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het landschappelijk zeer mooie Hluhluwe-iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een flink aantal te zien krijgen. Ook is het hier goed mogelijk de Big Five te spotten. De heuvels en vergezichten hier zijn prachtig.

Afstand: 110 km.

12

Dag 12: Hluhluwe/iMfolozi National Park

Een heerlijke dag om game drives te maken en de zwarte neushoorn te spotten. Het is leuk om te lunchen bij het Hilltop Restcamp. Het terras heeft een mooi uitzicht over het heuvellandschap.

13

Dag 13: Durban/Umdloti

Na de wildparken en natuur reist u vandaag door naar Umdloti , een buitenwijk van Durban. In Umdloti zijn een aantal leuke restaurantjes en u logeert in een B&B aan het strand met eindeloos uitzicht over zee. Geniet van het strand of ga Durban in.

Afstand: 235 km.

14

Dag 14: Terugvlucht

Dit is alweer de laatste dag in Zuid-Afrika. U kunt vandaag nog even Durban in en langs de Golden Mile wandelen of in Umdluti blijven en relaxen aan het strand. ’s Avonds gaat uw vlucht terug naar Nederland.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw huurauto

De standaard wagen voor vier personen is de betrouwbare Toyota RAV 4. Wij bieden bij deze reis een grotere en meer betrouwbare auto aan, zodat u met een goed gevoel op reis kunt. Standaard ook inclusief Super Cover. Uit ervaring weten wij dat rijden door Zuid-Afrika een stuk prettiger is met een grotere auto SUV dan een kleinere huurauto. Daarnaast is het ook nog eens praktisch. In een hogere auto zit u automatisch hoger en heeft u in de wildparken door de hoge zit meer kans dieren te zien.

Deze stevige Toyota biedt veel ruimte en comfort tijdens uw self drive reis door Zuid-Afrika. Voorzien van alle moderne gemakken zoals stuurbekrachtiging en airco.  Er is plaats voor vier personen en vier koffers. Deze auto heeft voldoende ruimte om comfortabel met vier volwassenen door Zuid-Afrika te reizen. De RAV 4 is een stevige en betrouwbare automaat. Een ideale wagen om Zuid-Afrika mee te ontdekken!

De standaard wagen bij deze reis is groot en betrouwbaar. Wilt u toch liever een grotere auto of een 4×4? Dat kan! U kunt de wagen upgraden naar een Nissan X-trail of de Toyota Fortuner.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2019 en 2020.

1 november - 30 april, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.420,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.940,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.520,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

1 mei - 31 oktober, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.790,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.270,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.720,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

Inbegrepen

Toyota RAV 4
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Super Cover verzekering
GPS met laatste versie Track4Africa software
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar luxe accommodaties
Upgrade naar 4x4 auto

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie