Over de Durban – Kaapstad Kustreis

In 18 dagen reist u van Durban naar Kaapstad, via de bekendere hoogtepunten en de minder bekende Wildcoast. De Wildcoast kenmerkt zich door meer onontdekte, ruigere stranden. Het gebied leent zich heel goed voor surfen en er zijn tal van wandelroutes langs de kust. Na de Wildcoast reist u door naar Addo Elephant National Park en Mountain Zebra National Park voor mooie safari. Vervolgens rijdt u naar Graaff-Reinet met de Valley of Desolation en de prachtige vergezichten.

Na de Valley of Desolation gaat u terug naar de kust, naar het indrukwekkende Tsitsikamma National Park en Mosselbaai aan de Garden Route. De garden route wordt gekenmerkt door mooie stranden, kliffen en stralend blauwe zee. Via Swellendam en het Kaapse wijnland reist u door naar het eindpunt van deze reis: Kaapstad!

De combinatie van kust, safari, wijnland en ‘The Mother City’ maken deze reis enorm gevarieerd. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden. De accommodaties tijdens deze reis zijn afwisselend self-catering chalets, safaritenten of B&B’s.

Voordelen Tongasabi Zuid-Afrika reizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies;
 • Super Cover verzekering inclusief;
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke wegenkaarten;
 • Inclusief GPS;
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Dagschema

 • 1: Durban/Umdloti
 • 2: Durban/Umdloti
 • 3: Port. St. Johns/Silaka
 • 4: Chintsa (Wildcoast)
 • 5: Chintsa (Wildcoast)
 • 6: Addo Elephant Park
 • 7: Addo Elephant Park
 • 8: Mountain Zebra National Park
 • 9: Graaff-Reinet (Camdeboo)
 • 10: Storms River Mouth (Tsitsikamma)
 • 11: Tsitsikamma NP
 • 12: Mosselbaai
 • 13: Swellendam
 • 14: Stellenbosch
 • 15: Kaapstad
 • 16: Kaapstad
 • 17: Kaapstad
 • 18: Terugvlucht

Route en dagschema

18dagen
1

Dag 1: Durban/Umdloti

U komt vandaag aan in Durban. U verblijft in een rustige, maar gezellige buitenwijk aan de kust. In Umdloti zijn een aantal leuke restaurantjes en u logeert in een B&B aan het strand met eindeloos uitzicht over zee. In Umdloti kunt u even rustig acclimatiseren en oefenen met het links rijden.

Afstand: 5 kilometer.

2

Dag 2: Durban/Umdloti

Een volledige dag om bij te komen van de reis. Na het uitgebreide ontbijt in het B&B kunt u o.a. de Golden Mile in Durban bezoeken of aan het strand relaxen in Umdloti. Er is hier een supermarkt waar u proviand voor de reis kunt inslaan.

3

Dag 3: Port. St. Johns/Silaka

Vandaag rijdt u naar Silaka Nature Reserve. Dit is de eerste stop in het Wildcoast gebied. In Silaka vindt u afgelegen stranden en dichtbegroeide bossen. Er is hier een korte hike langs de kust tussen de bomen door die zeker de moeite waard is. Vraag hiernaar bij de receptie. In Port. St. Johns zijn een aantal basic eetgelegenheden. U kunt er ook voor kiezen zelf te koken in het chalet. Er is een grote supermarkt in Port. St. Johns waar u uw boodschappen kunt doen.

Afstand: 375 km.

4

Dag 4: Chintsa (Wildcoast)

Via het binnenland rijdt u vandaag naar de tweede stop aan de Wildcoast. In het binnenland rijdt u door verschillende kleine dorpjes en de grotere plaats Mthatha. We raden aan te lunchen in Port Edward voor u verder doorrijdt. U komt dan in de middag aan in Chintsa. In Chintsa kunnen veel buitenactiviteiten worden gedaan. De zee is ideaal voor surfen en u kunt hier paardrijden, mountainbiken of wandelen.

Afstand 500 km.

5

Dag 5: Chintsa (Wildcoast)

Geniet van de vele activiteiten die u kunt ondernemen in Chintsa. De zee is ideaal voor surfen en u kunt hier paardrijden, mountainbiken of wandelen.

6

Dag 6: Addo Elephant Park

Vandaag rijdt u naar Addo Elephant Park. Een lange route en u kunt bijvoorbeeld een lunchstop houden in Grahamstad. U komt in de middag aan in Addo Elephant Park. Een groot wildpark met onder andere grote troepen olifanten, neushoorns, leeuwen en zebra’s.

Afstand 300 km.

7

Dag 7: Addo Elephant Park

Een volledige dag om Addo Elephant Park te ervaren. Het park leent zich door zijn omvang en de grote olifanten goed om zelf een game drive te maken, maar u kunt natuurlijk ook met de ranger mee op safari.

8

Dag 8: Mountain Zebra National Park

Na nog een laatste morning game drive en een kopje koffie in het maincamp is het tijd om richting Mountain Zebra National Park te gaan rijden. Onderweg kunt u stoppen in Cradock voor lunch bij True Living. Een gezellige lunchplek met een mooie binnentuin en een kleine woonwinkel. ’s Middags rijdt u richting de vlaktes en bergen van Mountain Zebra NP. Na de ingang van het park is het nog ongeveer 25 minuten rijden naar de mooi gelegen chalets.

Afstand: 175 km.

9

Dag 9: Graaff-Reinet (Camdeboo)

In Mountain Zebra NP kunt u ’s ochtends mee op de cheetah trekking. Hierbij gaat u met de ranger te voet op zoek naar de cheetah en kunt u tot een paar meter dichtbij deze dieren komen. Een bijzondere ervaring! De trekking kan lang duren dus het is aan te raden daarna gelijk richting Graaff-Reinet en Camdeboo te gaan rijden om de Valley of Desolation nog bij zonsondergang te zien.

Afstand: 175 km.

10

Dag 10: Storms River Mouth (Tsitsikamma)

Vandaag rijdt u via Willowmore en Uniondale naar de Storms River Mouth. In Willowmore kunt u bij Belly Deli een kopje koffie halen of stoppen voor lunch. In de Afrikaanse zomer is het leuk om een stukje om te rijden via de Prins Alfred pass. In de winter is deze pas minder goed begaanbaar met personenauto.

Afstand: 410 km.

11

Dag 11: Tsitsikamma NP

Een volledige dag in Tsitsikamma National Park. Het gebied staat bekend om zijn mooie hikes. Bij de receptie van het restcamp kunnen ze u verschillende opties voor een daghike bieden. Vanaf het restcamp wordt er een kano en lilo (luchtbed) tocht door de riviermonding georganiseerd. Een leuke tour als het water warm genoeg is. In het dorpje Stormsrivier (15 min rijden vanaf het restcamp) kunt u ook een mountainbike huren en het gebied verkennen. Er worden tevens paardrijtochten georganiseerd.

12

Dag 12: Mosselbaai

Na heerlijke dagen in Tsitsikamma, wacht er vandaag een lange, maar mooie route naar Mosselbaai. Volgens velen het begin van de Garden Route. Als u op tijd vertrekt kunt u in de middag nog gezellig naar de haven, mee op een boot naar Seal Island (tot 16.00 uur) of heerlijk wandelen in de omgeving van het B&B.

Afstand: 470 km.

13

Dag 13: Swellendam

Vandaag rijdt u door naar Swellendam. Een leuke stop onderweg naar Kaapstad. In dit pittoreske stadje zijn veel gebouwen in Kaaps-Hollandse stijl gebouwd en lijkt het alsof u terug gaat in de tijd. Swellendam leent zich uitstekend om door de straatjes te slenteren. U kunt ook een bezoek brengen aan het Drostdy Museum Swellendam, hier wordt het koloniale verleden van het gebied verteld.

Afstand: 168 km.

 

 

14

Dag 14: Stellenbosch

Op naar het Kaapse wijnland! Vertrek vroeg zodat u in de middag aankomt in Stellenbosch. U kunt naar een van de vele wijnboerderijen in de omgeving voor een leuke wijnproeverij.

Afstand: 190 km.

 

15

Dag 15: Kaapstad

U sluit deze self drive af met enkele dagen in The Mother City. Kaapstad heeft heel veel te bieden. Een bezoek aan de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop en het V&A Waterfront zijn een must. Het is leuk om vanuit Stellenbosch via Muizenberg, en de prachtige Chapmans Peak Drive Kaapstad in te rijden.

Afstand: 55 km.

16

Dag 16: Kaapstad

Een volledige dag om Kaapstad verder te ontdekken. Het personeel van de B&B helpt u graag met het reserveren van de leukste restaurants.

 

17

Dag 17: Kaapstad

De laatste volle dag in Zuid-Afrika. Geniet van het uitzicht vanaf de Tafelberg of blijf lekker luieren bij Victoria Warf of Camps Bay.

 

18

Dag 18: Terugvlucht

Vandaag zit het er helaas op. Terug naar het depot van de autoleverancier en uw transfer naar het vliegveld

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw huurauto

De standaard wagen voor vier personen is de betrouwbare Toyota RAV 4. Wij bieden bij deze reis een grotere en meer betrouwbare auto aan, zodat u met een goed gevoel op reis kunt. Standaard ook inclusief Super Cover. Uit ervaring weten wij dat rijden door Zuid-Afrika een stuk prettiger is met een grotere auto SUV dan een kleinere huurauto. Daarnaast is het ook nog eens praktisch. In een hogere auto zit u automatisch hoger en heeft u in de wildparken door de hoge zit meer kans dieren te zien.

Deze stevige Toyota biedt veel ruimte en comfort tijdens uw self drive reis door Zuid-Afrika. Voorzien van alle moderne gemakken zoals stuurbekrachtiging en airco.  Er is plaats voor vier personen en vier koffers. Deze auto heeft voldoende ruimte om comfortabel met vier volwassenen door Zuid-Afrika te reizen. De RAV 4 is een stevige en betrouwbare automaat. Een ideale wagen om Zuid-Afrika mee te ontdekken!

De standaard wagen bij deze reis is groot en betrouwbaar. Wilt u toch liever een grotere auto of een 4×4? Dat kan! U kunt de wagen upgraden naar een Nissan X-trail of de Toyota Fortuner.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2019 en 2020.

1 november - 30 april, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.720,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.460,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.260,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

1 april - 31 oktober, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.780,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.510,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.290,-

De reis is voor 2 tot 4  personen per auto. U heeft bij een Tongasabi self drive reis altijd een betrouwbare en ruime auto. Minimaal een hoge SUV, zodat u goed zicht heeft tijdens de rondreis. Mocht u een grotere auto willen, dan kunt u natuurlijk upgraden.

Inbegrepen

Toyota RAV 4
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Super Cover verzekering
GPS met laatste versie Track4Africa software
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar luxe accommodaties
Upgrade naar 4x4 auto

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie