Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zuid Malawi & South Luangwa Comfortabele Safari 15 dagen

Offerte aanvragen

Een 15-daagse comfortabele safari door het zuidelijke deel van Malawi en het South Luangwa National park in Zambia. Ontdek onder andere Dzalanyama Forest, Mount Mulanje en Lake Malawi in Malawi.

Dzalanyama Forest is een prachtig bosreservaat bestaande uit een reeks van heuvels en ideaal om te verkennen per voet of mountainbike. Het gebied is beroemd om zijn vogels, vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Het South Luangwa National Park staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren: giraffes, gnoes, zebra's, luipaarden, leeuwen en grote kuddes buffels en olifanten. Met een beetje geluk kunt u ook luipaarden en wilde honden zien.
U bezoekt Mount Mulanje, Malawi's hoogste berg waar u wandeltochten kan maken met indrukwekkende vergezichten.
Vanuit Cape Maclear maken we een kano tocht op Lake Malawi en kamperen we een nacht op een eiland. U heeft hier de mogelijkheid om te relaxen op het strand, te snorkelen of een andere watersport activiteit te ondernemen.

U reist in klein gezelschap en gedurende de gehele reis wordt u begeleid door een Engelstalige professionele gids en een chauffeur/kok. U verblijft in comfortabele lodges en gaat 1 nacht kamperen. U reist per 4x4/safari truck.

Bekijk reisroute

Dag 1: Lilongwe
De eerste dag van uw safari door Malawi en Zambia. Na aankomst op de luchthaven van Lilongwe is er een transfer naar Mafumu Lodge. Aan het einde van de middag is er een briefing door uw gids over de reis die we gaan maken. Na de briefing zal het diner worden geserveerd. Accomodatie: lodge. Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2: Dzalanyama Forest
Na het doen van de laatste inkopen vertrekken we naar Dzalanyama Forest. We rijden van Lilongwe naar de Dzalanyama bergketen, ongeveer 2 uur rijden. Voor de lunch zullen we aankomen op de Luwawa Forest Lodge's Middags maken we een wandeling op de Mtsongololo Mountain. We wandelen door de inheemse bossen waar een overvloed aan Miombo vogels is. De verscheidenheid aan flora is interessant en bevat een aantal prachtige varens en orchideeën. We keren terug naar de lodge als het donker wordt. Accommodatie: lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 3: Dzalanyama Forest
Vandaag is een projectdag voor degenen die wensen deel te nemen - dit is niet verplicht! Het project is gericht op wat de lokale school nodig heeft. Inbegrepen in uw tour is een financiële donatie aan de school om ze te ondersteunen met alles wat ze nodig hebben. Verbouwing, schilderwerk, reparaties, vervanging van schoolmateriaal etc. Uw gids zal aangeven en met u overleggen wat gedaan moet worden. Voor degenen die niet willen deelnemen aan het project is er de mogelijkheid om een game drive of game walk te maken in de omgeving. In de avond is er een sundowner, gevolgd door een diner. Accommodatie: Luwawa Forest Lodge, lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 4: South Luangwa National Park
Na het ontbijt vertrekken we uit Dzalanyama en reizen via Lilongwe naar Mchinji, waar we de grens oversteken met Zambia. Vanaf de grens is het een korte rit naar Chipata - hoofdstad van de oostelijke provincie van Zambia. We vervolgen onze weg naar Luangwa Valley. Onderweg genieten we van een picknick lunch waarna we halverwege de middag in ons kamp aankomen. We verblijven in Thornicroft Tented Camp. Thornicroft Camp bestaat uit een aantal hoge canvas koepel tenten, met een gemeenschappelijke eetzaal, een vuurplaats en zwembad. Elke tent heeft 2 enkele bedden, een elektrische lamp en een kleine tafel. Gemeenschappelijke sanitair bevindt zich net achter de tenten. Het kamp kijkt uit over een lagune. Accommodatie: tented camp (upgrade naar lodge mogelijk). Maaltijden: inclusief.

Dag 5: South Luangwa National Park
Na een vroege wake-up call, hebben we een licht ontbijt met thee/koffie, ontbijtgranen en toast met jam. Deze dag brengen we door in het prachtige South Luangwa National Park. Dit park staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren: giraffes, gnoes, zebra's, luipaarden, leeuwen en grote kuddes buffels en olifanten. Met een beetje geluk kunt u ook luipaarden en wilde honden zien. We gaan op game drive. Ons doel is om op onze eerste game drive te beginnen om 06:15. We maken game drives in een open 4x4, om uw plezier en kijkervaring te optimaliseren. Drankjes en snacks worden meegenomen. Afhankelijk van het wild dat we tegen zullen komen, keren we terug naar het kamp rond 11 uur voor een heerlijke brunch. Na een rustige middag gaan we rond 16 uur nogmaals op game drive om rond 20.00 uur terug te keren naar het kamp. Na het diner is er de mogelijkheid om een night game drive te maken. Luangwa staat bekend om zijn night game drives. Accommodatie: Thornicroft Tented Camp, tented camp (upgrade naar lodge mogelijk). Maaltijden: inclusief.

Dag 6 en 7: South Luangwa National Park
In de ochtend en middag maken we game drives.
Accommodatie: Thornicroft Tented Camp, tented camp (upgrade naar lodge mogelijk). Maaltijden: inclusief.

Dag 8: Dedza
Transfer van Luangwa naar Lilongwe met een picknick lunch onderweg. Na een korte stop in Lilongwe vervolgen we onze weg naar Dedza. Hier komt u halverwege de middag aan en heeft u de tijd om de rotsschilderingen te bekijken voordat u naar uw lodge gaat. Dedza Pottery Lodge bestaat uit zes lodges en is gelegen in een ruime tuin met prachtig uitzicht op de omgeving. Accommodatie: chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 9: Mulanje
Na het ontbijt gaan we de pottenbakkerijen bezoeken waar Dedza om bekend staat. Al meer dan 25 jaar is Dedza bekend om haar aardewerk; de grootste handgemaakte aardewerk potten van zuidelijk Afrika. Daarna vertrekken we naar Mulanje via Blantyre. Onze reis neemt ons mee langs de schilderachtige Thyolo thee plantages. De Likhubula huisjes waar u verblijft zijn perfect gelegen om de berg te verkennen. Elk huisje heeft 2 kamers met een badkamer, een kitchenette en een lounge. Accommodatie: Likhubula CCAP Cottages, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 10: Mulanje
Na het ontbijt gaan we de berg verkennen. Mount Mulanje torent hoog (3.000 mtr.) boven de groene vlaktes uit. De bewoners noemen het  'Island in the Sky' en op mistige dagen is het gemakkelijk te zien waarom - de berg is gehuld in nevel en de hoogste toppen barsten door de wolken heen om vervolgens de hemel aan te raken. Uw gids zal met u bespreken welke verschillende wandelingen beschikbaar zijn. Deze varieren van een 1,5 uur tot een 6 uur durende wandeling. Na afloop keert u moe, maar voldaan terug naar uw huisje om u klaar te maken voor het diner. Niet wandelaars hebben de optie om naar Mulanje stad te gaan of een theeplantage te bezoeken. 
Accommodatie: Likhubula CCAP Cottages, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Lake Malawi -  Cape Maclear
Vandaag rijden we naar Cape Maclear - Lake Malawi. Cape Maclear staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Onderweg passeren we Zomba en de historische Mangochi stad aan de oever van het meer om vervolgens door naar het noorden te rijden. Na de lunch komen we aan op Cape Maclear bij het Kayak-Afrika basiskamp. Hier worden we vertrouwd gemaakt met de kajaks en uitrusting om vervolgens naar het eiland te gaan. De beschermde wateren van het Nationaal Park brengt kajakken binnen het bereik van iedereen, ongeacht conditie of ervaring. De twee-persoons kajak is stabiel en is gemakkelijk te peddelen. Voor degenen die niet willen kayakken, is het mogelijk om met de motorboot naar het eiland te gaan. De rest van de dag kunt u het eiland of de omgeving per kajak verkennen, te zwemmen en/of te snorkelen. We brengen de nacht op het eiland door. Accommodatie: tent. Maaltijden: inclusief.

Dag 12 & 13: Lake Malawi -  Cape Maclear
Na een lui begin van de dag en een frisse duik peddelen we terug naar het vasteland. We komen op het vasteland aan voor de lunch. De rest van de dag kunt u besteden aan ofwel het verkennen van Cape Maclear dorp of ontspannen op het strand. U verblijft in Chembe Eagles Nest Lodge welke is gelegen aan de oever van Lake Malawi. Het bestaat uit een aantal kleine chalets gelegen in een schaduwrijke tuin en beschikt over een private beach, een goed restaurant en bar. Onder het genot van een drankje kunt genieten van het prachtige uitzicht. Twee dagen te besteden op het strand - U kunt lekker relaxen en of een activiteit ondernemen. Alle niet-gemotoriseerde watersporten zijn inbegrepen. Accommodatie: lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 14: Kuti
Drie uur rijden naar Kuti. Accommodatie: Kuti Chalets. Maaltijden: ontbijt en diner inclusief, lunch niet inbegrepen.

Dag 15: Lilongwe 
De laatste dag van de Malawi en Zambia safari. Vanuit Lilongwe vertrekt u vol nieuwe indrukken richting Europa. Maaltijden: ontbijt.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis