Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zuid-Afrika Classic Safari

Offerte aanvragen

De hoogtepunten van het noorden van Zuid-Afrika samen met een bezoek aan een mooie reserve in het Koninkrijk Swaziland. Deze reis biedt een verscheidenheid aan ervaringen. De lodges zijn mooi, comfortabel en zorgen voor een geweldige safari. De lodge in prive-reservaat grenzende aan het Kruger National Park is een absoluut hoogtepunt en de locatie van de chalets in een van de mooiste wandelgebieden in Zuid-Afrika.

Tijdens deze reis verblijft u in 3 tot 4 sterren accommodaties. Deze zijn niet alleen gekozen om hun service en comfort maar ook vanwege de uitstekende gelegenheid om wild te bekijken.

De meeste maaltijden (zoals aangegeven) zijn inbegrepen en worden verzorgd door de lodges waar u verblijft. Onderweg zullen er een aantal geheel verzorgde picknick lunches plaatsvinden. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant.

U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. De game drives in Hluhluwe zullen uitgevoerd worden met de safari truck met grote schuiframen en voor de game drives in het Kruger privé-reservaat en Swaziland maken we gebruik van open 4WD voertuigen met lokale gidsen.

Dit is een non-participation trip. Op deze safari zal de begeleiding voor het operationele werk zorgen. Uw safari is uitsluitend voor u om te genieten. Wanneer er portiers aanwezig zijn, zullen zij uw tas dragen, maar soms zult u ook uw eigen tas moeten dragen.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Kruger Private Game Reserve
Onze safari gaat vroeg in de ochtend van start als we richting het noordoosten naar het Kruger National Park gaan, naar onze tented lodge gelegen in een privé wildreservaat. Ons camp ligt aan de oevers van de Greater Letaba Rivier.

Onze dagen besteden we met het maken van game-walks of we gaan per open 4wd op zoek naar wild. Hier zijn uitstekende mogelijkheden voor het spotten van olifanten, buffels en giraffen. Een middag kijken naar de dieren die naar beneden komen om te drinken bij de rivier zal u blijvend herinneren en uitstekende foto's opleveren. Accommodatie: Mtomeni Lodge. Maaltijden: 1x ontbijt, 2x lunch en 2x diner inclusief, 1x ontbijt niet inbegrepen.

Dag 3: Mpumalanga
De panorama-route loopt zuidelijk langs de helling, een gebied van prachtige inheemse bossen, plantages, watervallen en canyons die een spectaculair uitzicht bieden. We bezoeken de Bourke's Luck potholes die ontstaan zijn door de samenvloeiing van twee rivieren  en genieten van het uitzicht vanuit Gods Window en van de tweede grootste canyon in Afrika, de Blyde River Canyon. Ook maken we korte wandelingen om de bossen en watervallen te verkennen. Accommodatie: Gecko Lodge Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 4 en 5: Swaziland
Het Koninkrijk Swaziland is gelegen in het lowveld, omringd door Zuid-Afrika en Mozambique. Beschermd door de bergen in het oosten en in het noorden heeft het een subtropisch landschap. Het cultureel erfgoed is nog steeds duidelijk zichtbaar in zijn ceremonies en traditionele markten.
We steken de grens in het noorden over en gaan naar het zuiden naar ons private game reserve, waar we de komende twee dagen zullen doorbrengen. Met open voertuigen maken we game drives op zoek naar neushoorns, buffels en olifanten. Er zijn uitstekende mogelijkheden voor game walks en vogels kijken. Met de geluiden van de Afrikaanse bush op de achtergrond vallen we in slaap in onze halfopen luxe stenen huisjes. Accommodatie: Stone Camp Mkaya Game Reserve. Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner inclusief.

Dag 6, 7 en 8: Zululand 
We vervolgen onze reis verder richting het zuiden; laten Swaziland achter ons en gaan naar Zuid-Afrika. We rijden naar het hart van Zululand waar onze lodge in de buurt van Hluhluwe Game Reserve ligt. Onze dagen in Zululand zullen worden gevuld met een volle dag game drive in het Hluhluwe Game Reserve op zoek naar de grote 5. We brengen een bezoek aan een lokale Zulu dorp waar we leren over de geschiedenis en de cultuur van deze trotse mensen. Een game-walk brengt ons dichter bij het kleine wild en onze plaatselijke gidsen met hun kennis van tracks en tekens zal ons geboeid houden. Accommodatie: Falaza Lodge. Maaltijden: 3x ontbijt, 1x lunch en 3x diner inclusief, 2x lunch niet inbegrepen.

Dag 9: Zululand Battlefields
We gaan naar het oosten door de glooiende heuvels van Zululand, naar het stadje Dundee en onze volgende stop zullen de historische slagvelden zijn waar de Britten, Zulu's en de Boeren commando's botsten. We bezoeken het Talana museum, de slagvelden van Islandlwana en Roukes Drift voordat we ons settelen in onze lodge. Onze gidsen zullen ons bij het diner vermaken met boeiende verhalen van de oorlog. Accommodatie: Rorke’s Drift Lodge. Maaltijden; ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 10 en 11: Drakensberg Mountains
Het "werelderfgoed" Drakensberg stijgt 3.000m boven de kustvlakte uit.  Een mooie barrière van diepe dalen, bergbeken en steile pieken. We gaan naar het Cathedral Peak gebied waar we twee dagen wandelen en de flora en fauna in dit gebied bewonderen. Accommodatie: KZNWildlife Didima. Maaltijden: ontbijt 2x en lunch 2x inclusief, diner 2x niet inbegrepen.

Dag 12: Johannesberg
We maken een korte wandeling in de ochtend en genieten van de frisse berglucht voordat we onze weg terug vervolgen naar Johannesburg. 
Accomodatie: n.v.t. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Visum en paspoort: 
Het visum voor Zuid-Afrika wordt gratis bij de grens verstrekt. Bij vertrek uit Zuid-Afrika moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis