Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zimbabwe en Zambia de Zambezi!

Offerte aanvragen

Een 17-daagse comfortabele safari door Zimbabwe en Zambia met als hoogtepunt een kanotocht op de Zambezi rivier!

Verken de prachtige natuur en cultuur van beide landen die vroeger Rhodesië werden genoemd. Bewonder de ruïnes van Zimbabwe en het prachtige uitzicht op Victoria Falls. Ervaar de granieten rotsen van Matobosheuvels, de thuisbasis van de bedreigde neushoorn.
We bezoeken het Hwange National Park waar grote kuddes olifanten zijn te vinden. Deze safari omvat het allemaal - wildlife, geschiedenis en cultuur!

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U verblijft u in eenvoudige, maar goede accommodaties. Tijdens het wildkamperen is er een emmer-douche met warm water van het vuur.
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de game-drives in Moremi en Chobe gebruiken we open 4WD met lokale gidsen.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Deze reis wordt in 2017 niet meer aangeboden.

 

Bekijk reisroute

Dag 1: Livingstone
We ontmoeten elkaar in Livingstone in het begin van de middag voor de eerste briefing. Deze middag is er tijd om te acclimatiseren en activiteiten te ondernemen zoals het maken van een boottocht (niet inbegrepen) of het bekijken van de beroemde Victoria Falls. Als je van actie en avontuur houdt, kun je bij de Victoria Falls o.a. raften met een rubber vlot op de Zambezi rivier of een 111 mtr. hoge bungy-jump doen. Accommodatie: tent. Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2: Kafue
We vervolgen onze reis over de glooiende beboste Miombo heuvels in het zuiden van Zambia. We verblijven in Gwabi Lodge aan de oevers van de rivier de Kafue. Accommodatie: Gwabi River Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 3: Lower Zambezi 
Vanmorgen ontmoeten we onze gids en hebben we een briefing. We gaan kanoën! We peddelen over de machtige Zambezi Rivier, de thuisbasis van de tribale mythische god - Nyaminyami. We kanoën langs lokale dorpjes aan de rivier en genieten van het prachtige landschap. We kamperen in het wild op een eiland in het hart van ongetemd Afrika. Accommodatie: wild kamperen. Maaltijden: inclusief.
 
Dag 4: Lower Zambezi 
Vanmorgen vervolgen we onze kano safari door een gebied waar we olifanten, nijlpaarden en andere dieren zullen tegen komen. In de middag zullen we worden opgehaald door een motorboot en worden we terug gebracht up river naar ons beginpunt. Accommodatie: Gwabi River Lodge, chalet. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.
 
Dag 5: Lake Kariba
We steken de grens met Zimbabwe over bij Chirundu of Siavonga en vervolgen onze weg langs de oevers van Lake Kariba. Lake Kariba is ontstaan tussen 1958 en 1963 in de Kariba kloof van de vallei van de Zambezi. Het meer is 223km lang en 40 km breed. Accommodatie: Lomagundi Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.
 
Dag 6: Chinhoyi / Harare
Vandaag verlaten we Lake Kariba en vervolgen onze weg naar het Zimbabwaanse centrale plateau. We bezoeken de Chinhoyi grotten en zullen overnachten net buiten de hoofdstad Harare. Accommodatie: Sunbird Guest House, guesthouse. Maaltijden: inclusief. 
 
Dag 7: Nyanga
Vanmorgen rijden we verder naar de Eastern Highlands van Zimbabwe. We bezoeken Nyanga National Park met het hoogste punt van Zimbabwe, de Mount Nyangani en bezoeken de Mutarazi watervallen. Vanmiddag maken we een wandeling naar Susurumba Rock en genieten van de schoonheid van deze bergachtige streek. Accommodatie: Pine Tree Inn, chalet. Maaltijden: inclusief.
 
Dag 8: Chimanimani
s' Ochtends bezoeken we de regio Honde Valley, met zijn spectaculaire uitzicht op de Nyanga Escarpment en Mtarazi Falls en maken een korte wandeling naar de Pungwe Falls. Na de lunch rijden we via de oostelijke grens van Zimbabwe naar de regio Chimanimani. Accommodatie: Frog & Fern Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief. 
 
Dag 9: Chimanimani
Chimanimani National Park wordt beschouwd als het mooiste wandelgebied van Zimbabwe en hebben we een volle dag om de omgeving te verkennen. Ons doel is de Digby watervallen. Accommodatie: Frog & Fern Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.
 
Dag 10: Great Zimbabwe
De goed bewaard gebleven ruïnes zijn een overblijfsel van wat eens de grootste stenen stad van de 11e tot de 14e eeuw in Zuidelijk Afrika was. We verkennen met gids lopend dit mystieke gebied en krijgen een indruk van de levenswijze van een eeuwenoude beschaving. Accommodatie: Great Zimbabwe Hotel, hotel. Maaltijden: inclusief

Dag 11 en 12: Matopo National Park
Vanmorgen reizen we naar het Matobos National Park, een gebied met schitterende vergezichten over de “kopjes” (granieten rotsen) en beboste valleien. Onze chalets staan aan de rand van het park. In de namiddag genieten we van de sundowner aan de granieten bergkam met uitzicht op het park. De volgende ochtend gaan we naar een prachtig uitzichtpunt en een plek van historische betekenis, hier ligt het graf van Cecil John Rhodes. In de middag maken we een begeleide wandeling in het Nationale Park met zijn bizarre rotsformaties en gaan we op zoek naar de neushoorn die hier zijn thuisbasis heeft. Accommodatie: The Farmhouse Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 13 en 14: Hwange National Park
Vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief, het Hwange National Park is het grootste park in Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van ca 14.650 km. Het park is beroemd om de grote aantallen olifanten die er rond trekken. Onze chalets bevinden zich aan de rand van het park. Met een lokale gids gaan we een volle dag het park in om wild te spotten in een open vierwiel aangedreven safari auto. Accommodatie: Miombo Safari Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief

Dag 15: Victoria Falls
We gaan een mooie wandeling maken door tropische vegetatie tot aan de rand van de spectaculaire watervallen de “ Mosi oa Tunya"of "de rook die dondert". Op eigen kosten is het mogelijk om te raften op de machtige Zambezi rivier of te bungi jumpen vanaf de brug. Ook kun je bijvoorbeeld een “flight of the angels” maken boven de watervallen in een vliegtuigje, helikopter of micro-light. Accommodatie: Rainbow Hotel, hotel. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 16: Victoria Falls
Vanmorgen rijden we stroomopwaarts en gaan we een halve dag kanoën op de "bovenste" Zambezi. We kunnen olifanten, nijlpaarden en ander wild tegenkomen en genieten we van een prachtig landschap terwijl we rustig de rivier af peddelen. Accommodatie: Rainbow Hotel, hotel. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en ontbijt niet inbegrepen.
 
Dag 17: Victoria Falls
De Zimbabwe en Zambia "Zambezi" reis eindigt na het ontbijt met een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen:
Het is mogelijk deze reis te na afloop te verlengen in Victoria Falls of door te reizen naar een andere bestemming in Zuidelijk Afrika.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Visa voor Zambia en Zimbabwe kunt u bij de grens kopen. Bij vertrek uit Zambia en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis