Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zimbabwe en Botswana Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Op kampeersafari door Zimbabwe en Botswana! Verken de geweldige cultuur en natuurlijke schoonheid van beide landen. Bewonder de ruïnes van Zimbabwe en het prachtige uitzicht over Victoria Falls. Ervaar de Okavango Delta in traditionele "mokoro’s" en aanschouw de grote olifanten kuddes van het Chobe N.P. per boot. Deze 16-daagse safari reis, inclusief het Kruger National Park, heeft het allemaal; wildlife, geschiedenis en cultuur!

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U kampeert op campsites voorzien van sanitaire voorzieningen en gelegenheid om uw kleding te wassen. Tijdens het wildkamperen is er een emmer-douche met warm water van het vuur.
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U
 reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de game-drives in Matobo, Hwange en Chobe en de transfer naar de Delta gebruiken we open 4WD met lokale gidsen.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het opzetten en afbreken van uw tent, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Geeft u de voorkeur aan meer comfort en vaste accommodaties zoals lodges en tented camp? Deze Zimbabwe en Botswana reis is ook als comfortabele reis beschikbaar.

Het is ook mogelijk om de safari te eindigen in Maun op dag 15, dit bespaart u de rit van Maun naar Johannesburg.

 

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Kruger National Park
We vertrekken op tijd op onze eerste safaridag en rijden in noord-oostelijke richting naar het wereldberoemde Kruger National Park. We bezoeken het afgelegen en weinig bezochte noordelijke deel van het park vanaf de ingang bij Letaba naar Pafuri. De volgende dag gaan we zowel in de ochtend als in de middag op gamedrive met onze safaribus op zoek naar leeuwen, olifanten, neushoorns en de vele andere wilde dieren die leven in dit prachtige wildpark. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief (behalve ontbijt op dag 1).

Dag 3: Great Zimbabwe
We laten het Kruger National Park achter ons en rijden via de Beit Bridge grensovergang naar Zimbabwe. Na de grensformaliteiten rijden we door naar Masvingo en de Great Zimbabwe Monuments. De goed bewaard gebleven ruines zijn een overblijfsel van wat eens van de 11e tot de 14e eeuw de grootste stenen stad in Zuidelijk Afrika was. U kunt lopend dit mystieke gebied verkennen en een indruk krijgen van de levenswijze van een eeuwenoude beschaving. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 4 en 5: Matobo National Park
Vandaag reizen we naar Bulawayo en het Matobo National Park, een gebied met schitterende vergezichten over de "kopjes" (granieten rotsen) en beboste valleien. We komen aan in de late namiddag en zetten ons kamp op aan de rand van het park voor dat u geniet van een sundowner en een avond rond het kampvuur. De volgende ochtend gaan we naar een prachtig uitzichtpunt en een plek van historische betekenis, hier ligt het graf van Cecil John Rhodes. In de middag maken we een begeleide wandeling in het Nationale Park met zijn bizarre rotsformaties om de rock-paintings te bekijken en gaan we op zoek naar de neushoorn die hier zijn thuisbasis heeft. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 6 en 7: Hwange National Park 
Het Hwange National Park, gelegen in het noord–westen is het grootste park in Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van ca 14.650 km. Het park is beroemd om de grote aantallen olifanten die er rondtrekken. We kamperen nabij de hoofdingang van het park. Met een lokale gids gaan we een volle dag het park in om wild te spotten in een open vierwiel aangedreven safari auto. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 8 en 9: Victoria Falls 
We kamperen twee nachten in het stadje Victoria Falls. We gaan een mooie wandeling maken door tropische vegetatie tot aan de rand van de spectaculaire Victoria Falls genaamd de "Mosi oa Tunya" of "de rook die dondert". Optioneel is het mogelijk om te raften in een rubberboot op de machtige Zambezi rivier of te bungi jumpen vanaf de brug. Ook kunt u bijvoorbeeld een "flight of the angels" maken boven de watervallen in een vliegtuigje, helikopter of micro-light. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt inclusief. Lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 10: Chobe National Park
Vandaag rijden we naar Botswana. We kamperen in het stadje Kasane aan de oevers van de Chobe rivier. De rivier stroomt langzaam langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt grote kuddes olifanten aan. Een hoogtepunt van het bezoek aan dit park is de "sundowner cruise". Comfortabel vanaf de boot, met een koel drankje in de hand, aanschouwt u een grote verscheidenheid aan wilde dieren die hun dorst komen lessen aan het einde van dag. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Gweta
In de ochtend is er gelegenheid om op eigen kosten een gamedrive te maken in het Chobe National Park. We rijden vandaag in zuidelijke richting door het Kasane Forest Reserve op weg naar Gweta voor een overnachting. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 12, 13 en 14: Okavanga Delta
Met vierwiel aangedreven auto’s rijden we de delta in. Onze gidsen, plaatselijke vissers brengen ons verder, dieper de delta in met uitgeholde boomstammen die "mokoro’s" genoemd worden. Rustig en geruisloos varen we via een labyrint van waterwegen langs rietkragen, eilanden en graslanden. De rivierdelta is een kwetsbare groene oase voor vogels en wilde dieren. We kamperen twee nachten in het wild op een afgelegen eiland in deze bijzondere omgeving. Geniet van zwemmen in het heldere water, vogels kijken en wandelen met een lokale gids op zoek naar groot wild. U kunt hier o.a. olifanten, buffels, giraffen en antilopen tegenkomen. Door te kamperen met de lokale gidsen leert u meer over hun cultuur en leefstijl. Accommodatie: wildkamperen. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief (behalve diner in Maun). 

Terugkerend naar Maun in de namiddag van dag 14 is er tijd voor een optionele rondvlucht over de Okavango (niet inbegrepen). 

Het is mogelijk deze safari te eindigen op dag 15 om 8.00 uur na het ontbijt om de vlucht vanuit Maun naar Johannesburg te nemen (prijs voor de verkorte safari op aanvraag).

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary
Vanaf Maun rijden we zuidwaarts door uitgestrekte open vlakten van de Kalahari Woestijn op weg naar het Khama Rhino Sanctuary nabij Serowe. Dit wildlife project is in 1992 opgericht in samenwerking met de lokale gemeenschap. Het doel is om de neushoorn te beschermen tegen uitroeiing en om het gebied in de natuurlijke staat te herstellen. Daarnaast is het project gericht op het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen en economische vooruitgang voor de lokale gemeenschap door inkomsten uit het toerisme. We hopen tijdens de middag gamedrive enkele neushoorns te zien. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 16: Johannesburg
De laatste vakantiedag van een indrukwekkende Zimbabwe-Botswana kampeersafari. We rijden vandaag naar de grensovergang met Zuid-Afrika. Na de grensformaliteiten rijden we naar Johannesburg waar we in de namiddag aankomen. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen:
De meeste groepsgenoten zullen aansluitend terugvliegen naar huis. Verlengen is ook nog een mogelijkheid, bijvoorbeeld in Zambia maar ook een zelfstandig verblijf in Johannesburg behoort tot de mogelijkheden.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Visa voor Zuid-Afrika en Botswana worden gratis bij de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis