Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Northern Highlights

Offerte aanvragen

Een luxe safari reis langs de noordelijke highlights van Botswana. Startpunt van de reis is Victoria Falls en eindpunt is Maun. U verblijft in luxe lodges en luxe ingerichte tenten waar u aan comfort niets zal ontbreken. Vervoer per auto of voor de langere afstanden per klein vliegtuigje.

Uw reis begint Victoria Falls, bekend vanwege de nabijheid van de gelijknamige watervallen. Naast de watervallen biedt Victoria Falls nog een breed scala aan activiteiten; van de uitdaging van het raften op de machtige Zambezi, bungeejumpen tot ontspannen genieten tijdens een zonsondergangscruise. 
U maakt game drives in het Chobe National Park waar u olifanten,  roofdieren, kuddes buffels en diverse soorten antilopen kunt zien. 
Tenslotte bezoekt u de Khwai Community Area waar naast grote kuddes olifanten, grote populaties van roofdieren zoals de leeuw, hyena en Afrikaanse wilde hond leven en als u geluk heeft, kunt u luipaarden zien!
Maak een mokoro excursie in een van 's werelds grootste binnenlandse delta's gelegen in het midden van de Kalahari, de Okavango Delta.

Onderdeel van deze reis is een volledig verzorgde foto safari in het Chobe National Park met op maat gebouwde boten en voertuigen. U krijgt een camera met telelens te leen en de SD kaart kunt u met al u prachtige plaatjes mee naar huis nemen. 

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Victoria Falls
Bij aankomst in Victoria Falls Airport wordt u opgewacht door uw gids en per auto naar The Kingdom Hotel gebracht. Het trein- en busstation, evenals winkelstraten, zijn allemaal op een steenworp afstand van het hotel. De ingang van de beroemde Victoria Falls ligt op slechts vijf minuten lopen van het hotel.

Victoria Falls stad ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Zambezi aan het oostelijke einde van de Victoria Falls. Het is een mooie toeristische stad die gemakkelijk te voet te verkennen is en die een breed scala aan activiteiten biedt. 

De Victoria Falls zijn een van de zeven wonderen van de wereld en is een betoverend en fascinerend schouwspel. De enorme massa van het water valt trapsgewijs naar beneden over bijna 2 km lengte, laat een donderend geraas horen en creëert een prachtige nevel van water die kan worden gezien vanaf grote afstand - vandaar dat de lokale naam 'Mosi oa tunya' is, wat betekent 'de rook die dondert'.

Het Kingdom Hotel waar u 2 nachten verblijft heeft een kenmerkend Zimbabwaans design gebasseerd op het Great Zimbabwe Monument. De accommodatie bestaat uit een verscheidenheid aan kamers met alle moderne voorzieningen. Met een food court, bars en een van de mooiste en meest aantrekkelijke casino's in Zimbabwe, The Kingdom bij Victoria Falls heeft het allemaal en is het dichtstbijzijnde hotel bij de machtige Victoria Falls. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 3, 4 en 5: Chobe National Park
Na het ontbijt gaat u op weg naar Kubu Lodge te Kasane, waar u 3 nachten zult verblijven. Kubu Lodge is een klein, comfortabel en particuliere lodge en ligt op 30 hectare bos aan de oevers van de Chobe rivier, op de drempel van het wereldberoemde Chobe National Park.

De Chobe River Front is een opmerkelijk natuurgebied vanwege de permanente waterbron van de Chobe rivier. Het spektakel van dieren die komen om te drinken en te stoeien aan de rand van het water is prachtig om te zien, met name in het droge seizoen wanneer het water schaars is. Het is een gebied dat bekend staat om zijn overvloed aan olifanten, zijn verscheidenheid aan roofdieren, kuddes buffels en misschien ziet u zelfs roan- en sabel-antilopen. De spectaculaire zonsondergang van Chobe is alleen al een bezoek aan het gebied waard. 

De Kubu Lodge is gelegen op glooiende gazons en onder gigantische ebony- en wilde vijgenbomen, biedt een oase net buiten het centrum van Kasane, met panoramisch uitzicht op de Chobe rivier. De accommodatie bestaat uit elf mooie rietgedekte chalets op palen met volledige en-suite faciliteiten, plafondventilator, muskietennetten en koffie- en theefaciliteiten. Er is een bar, restaurant, souvenirwinkel en een zwembad. Maaltijden: inclusief.
Dit arrangement bestaat uit drie activiteiten met Kubu Lodge (game drives en boottochten), evenals twee activiteiten met Pangolin Safaris. Pangolin Safaris biedt een volledig verzorgde foto safari met op maat gebouwde boten en voertuigen. U krijgt een camera met telelens te leen en de SD kaart kunt u met al u prachtige plaatjes mee naar huis nemen. 

Dag 6, 7 en 8: Khwai Community Area
Na het ontbijt wordt u per auto nar Kasane Airport gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Sango Safari Camp, waar u 3 nachten zult verblijven.

De Khwai Communitity Area is een 180.000 ha groot gebied dat is gelegen in het noordoosten van de Okavango Delta naast het Moremi Game Reserve. Het werd gevormd door de lokale Khwai dorpelingen en wordt beheerd door de Khwai Development Trust. Het gebied bestaat uit graslanden, ooibossen en uiterwaarden. De uiterwaarden staan het grootste deel van het jaar onder water, er zijn lagunes bedekt met blauwe en witte waterlelies en grote stukken Mopane bos. De Khwai Community Area is een goede omgeving om zebra's diverse zeldzame antilopen en enorme kuddes olifanten te zien. Er zijn vrij stabiele populaties van grote roofdieren zoals de leeuw, hyena en Afrikaanse wilde hond en als u geluk heeft, kunt u ook luipaarden zien.

Sango Safari Camp is gelegen in de schaduw van de bomen met uitzicht op de rivier de Khwai aan de rand van het traditionele dorp Khwai en op de grens van Moremi Game Reserve. Het camp biedt u de perfecte uitvalsbasis om de natuur en cultuur van dit unieke leefgebied te verkennen. Het Sango Safari Camp biedt onderdak aan max. 12 gasten en is ontworpen in de stijl van het klassieke safaritentenkamp van weleer. Elke tent heeft een eigen buitendouche verwarmd door zonne-energie voor heet water. U kunt ontspannen in de lounge en genieten van heerlijke maaltijden. Tevens is er een uitkijkplatform en een dompelbad voor urenlang genieten tijdens de siësta.
Door de ligging van het kamp kunnen u gebruik maken van een groot aantal activiteiten; open jeep safari's, zowel in het Moremi Game Reserve als in het Khwai concessiegebied, begeleide wandelingen door de bush, nacht drives en mokoro tochten. Maaltijden: inclusief.

Dag  9 en 10: Okavango Delta
Na de ochtend activiteit en ontbijt gaat u met een binnenlandse vlucht naar de Oddballs Camp waar u 2 nachten verblijft.

De Okavango Delta is een van 's werelds grootste binnenlandse delta's gelegen in het midden van de Kalahari. Deze oase in het midden van de woestijn is een rijk maar kwetsbaar ecosysteem, dat een bron van leven is voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren. De waterstanden fluctueren sterk gedurende het hele jaar, met hoge waterstanden tijdens de droge wintermaanden en waterstanden op hun laagst tijdens de latere zomermaanden. Het landschap, de activiteiten en safari variëren in de hele delta afhankelijk van locatie, het seizoen en de waterstanden. Sommige gebieden hebben grotere stukken permanent droog land, dat over het algemeen betekent dat er meer aandacht is voor activiteiten op het land (game drives) en big game viewing. Lodges gelegen op eilanden diep in de delta concentreren zich meer op water activiteiten zoals mokoro tochten, varen, vissen en vogels kijken. 

Oddballs Camp ligt in het zuid-westelijke deel van de Okavango Delta en is een van de eerste campsites in de Okavango Delta. Het camp is bereikbaar met een 25 minuten durende vlucht vanaf Maun. Oddballs Camp accommodaties bestaan uit eenvoudige koepelvormige tenten gebouwd op verhoogde houten platforms met uitzicht op de uiterwaarden en de bush. Alle tenten hebben een en-suite badkamer. De centrale eethoek biedt uitzicht op de rivier de Boro. Oddballs Camp biedt begeleide safari's te voet en mokoro tochten (waterpeil afhankelijk) met uw eigen speciale gids. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Maun
Na het ontbijt wordt u per vliegtuigje naar Maun terug gebracht voor uw verdere reisplannen.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis