Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Namibië Rondreis Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Een mooie kampeersafari door Namibië waarbij o.a een bezoek gebracht wordt aan Waterberg plateau, het Etosha National Park, Twyfelfontein, de zeerobben bij Cape Cross en de zandduinen van de Sossusvlei.

Het Etosha National Park staat garant voor veel safari dieren, zowel olifanten als de diverse (woestijn) antilopen. Met een beetje geluk ziet u er ook leeuwen en andere roofdieren zoals de hyena of de honey badger. In het Kaokoland kunt u authentieke stammen ontmoeten zoals de nomadische Himba bevolking. Na het Kaokoveld volgt Damaraland, Twyfelfontein, de Brandberg en Cape Cross. Na een lodge overnachting in Swakopmund reizen we vervolgens door met als afsluiting de enorme zandduinen bij Sossusvlei, een van de hoogtepunten van deze rondreis.

Deze reis is een comfortabele kampeersafari (serviced camping) in klein gezelschap, minimaal 2 personen en maximaal 8 personen. Tenten worden opgezet door de camp staff, stretchers, matrassen zijn inbegrepen bij deze safari. Additioneel is er een slaapzak te huur.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op het vliegveld wordt u naar het hotel in Windhoek gebracht. In de middag is er tijd om zelfstandig de stad te verkennen. Haar charme ligt in de harmonieuze mix van Afrikaanse en Europese culturen, de vriendelijkheid van de mensen en een interessante mix van moderne architectuur en Duitse koloniale architectuur. Aan het einde van de middag maken we kennis met onze gids en medereizigers tijdens de safari briefing. Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2: Waterberg
We laten Windhoek achter ons en reizen naar het Noorden. De eerste bestemming van deze rondreis door Namibië is het Waterberg Plateau. Dit Waterberg Plateau is een verhoging van ca. 400 meter boven het omliggende landschap. In het verleden is het de plaats geweest waar veel strijd is gevoerd tussen de Herero bevolking en de coloniale (Duitse) legers. Het plateau biedt een prachtig uitzicht over de lagere delen van Namibië. Accomodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief. 

Dag 3, 4 en 5: Etosha National Park
We gaan op weg naar Etosha Park en Okaukuejo Camp. Etosha National Park zit vol met wilde dieren en vormt een van de belangrijkste ecologische en wildlife gebieden van het continent. We maken game drives om bij de omliggende drinkplaatsen te zoeken naar dieren zoals de olifant, koedoe, neushoorn, giraffe en ook grote kuddes springbokken, zebra’s en wildebeesten die in dit gebied leven. Ook maken we een goede kans om leeuwen en andere roofdieren te zien in het Etosha National Park.Het eten zal worden klaargemaakt door de gids en kampassistent. Als het donker wordt gaan we kijken bij de verlichte drinkplaats om er zwarte neushoorns, olifanten en hyena's te zien! Accomodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 6: Kaokoland & Himba bevolking 
Een nieuwe dag en vandaag bezoeken we een Himba dorp en kunnen we kennis maken met deze bijzondere mensen uit het Noorden van Namibië. Accomodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 7: Palmwag
Palmwag is een klein paradijs aan de Uniab rivier in het Noord-Westen van Namibië. In het concessiegebied van de Palmwag Lodge leven grote groepen dieren zoals de springbok en gemsbok. De roofdieren populatie wordt gerekend als de grootste buiten het Etosha National Park. Tevens bevind zich in de concessie een gezonde populatie zwarte neushoorns. We maken in de namiddag een wandeling. Accomodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 8: Damaraland Twyfelfontein - Brandberg
We rijden door naar de Twyfelfontein, een UNESCO wereld erfgoed locatie en brengen een bezoek aan de historische rotstekeningen welke in een ver verleden aangebracht zijn door de Bushmen die hier geleefd hebben. Vervolgens reizen we verder naar ons kamp aan de voet van de Brandberg. Accomodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 9: Swakopmund
Vertrek ‘s ochtends vroeg. Onderweg stoppen we bij de imposante zeerobbenkolonie van Cape Cross. Dit is een van de grootste kolonies van de wereld op het vaste land. We vervolgen onze reis naar Swakopmund, met zijn historische gebouwen. Het is mogelijk om via de gids optionele adventure activiteiten te doen zoals zandsurfen, quad rijden, korte rondvluchten maken, parachute springen, dolfijn cruises, om er maar een paar te noemen. Ook is er tijd om zelf rond te kijken en te relaxen. We overnachten in comfortabele kamers met en-suite badkamer dicht bij het centrum van het dorp. Er is vandaag de gelegenheid om uw kleding te wassen. Het avondeten met de groep in een restaurant is voor eigen rekening. Accomodatie: guesthouse. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag: 10 & 11 Sossusvlei
Na de Namib is nu Sesriem en Sossusvlei onze bestemming. In de loop van de dag komen we hier aan. De volgende ochtend vertrekken voor zonsopgang richting Sossusvlei, een rit van 60km in het donker waar we de licht- en schaduwwerking kunnen zien van de zandduinen alvorens aan te komen in het hart van de zandduinen van Namibië. Vanuit dit unieke en spectaculaire gebied kijken we naar de zonsopgang (afhankelijk van de openingstijd van het park). We beklimmen een duin vlak bij Sossusvlei en wandelen daarna naar Dead Vlei, een unieke pan met dode bomen ingesloten tussen de zandduinen. Dit gebied is erg fotogeniek; de grote vlakte van gebleekte en gekraakte klei en dunne dorre takken die rondom verspreid liggen vormen een contrast met de grote oranje rode duinen op de achtergrond. Na het bekijken van dit dramatische en desolate landschap is het tijd voor de brunch. Vervolgens is er tijd om te zwemmen in het kamp en het ontdekken van Sesriem Canyon te voet. Wederom tijd voor een spectaculaire zonsondergang te midden van de kleurrijke woestijn. We keren terug naar ons kamp en slapen onder de heldere sterren van het zuidelijk halfrond. Accomodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag: 12 Windhoek
We breken ons kamp op en gaan terug naar Windhoek, het eindpunt van deze bijzondere rondreis door Namibië. Rond de middag komen we aan in de stad. Indien er voldoende de tijd is kunt u nog de stad in om bijvoorbeeld souvenirs te kopen. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Verlengen: 
Deze safari reis is ideaal te verlengen met een zelfstandig verblijf van enkele dagen in Kaapstad en/of de wijngebieden rond Stellenbosch en Paarl. Ook is een verlenging naar bijvoorbeeld Johannesburg en het Kruger Park een mogelijkheid.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis