Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Namibië Himba Kaokoland Safari

Offerte aanvragen

Een bijzondere 15-daagse reis naar het afgelegen Noorden van Namibië, het Kaokoland en de Himba! Een unieke safari beschikbaar voor prive groepjes. Deze reis is voor de liefhebber van ruige natuur en bijzondere gebieden, o.a. de Marienfluss Vallei wordt bezocht, uniek!

Met deze safari kom je in gebieden waar weinig tot geen toeristen komen. De Marienfluss is het meest noordelijke gebied dat bezocht kan worden in Namibië. Andere hoogtepunten van de reis zijn o.a. de Epupa Falls, Spitzkoppe en het Etosha National Park.

Maatwerkreis:
Deze speciale (expeditie) maatwerkreis wordt uitgevoerd met een verlengde 4x4 en is alleen beschikbaar voor prive reisgroepjes van 4 tot 10 personen maximaal.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Waterberg Plateau N.P.
De eerste dag van deze bijzondere reis door Namibië. Na het ontbijt gaan we op weg naar het Noorden en het Waterberg Plateau National Park. In het begin van de middag komen we aan in ons kamp. Het is mogelijk een mooie wandeling te maken en we brengen een bezoek aan de historische plaatsen die kenmerkend zijn voor dit park. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 3 en 4: Etosha National Park
Vandaag reizen we verder naar het Noorden. We laten het Waterberg Plateau achter ons en komen in de loop van de middag aan in het Etosha National Park. We verblijven in Namutoni en maken vanuit ons camp diverse game drives op zoek naar de wilde safari dieren die hier leven. Naast diverse antilopen zoals de springbok en gemsbok zien we zebra’s, wildebeest en giraffes. Met een beetje geluk komen we ook olifanten en roofdieren zoals de leeuw tegen in dit uitgestrekte wildpark. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en diner inclusief, lunch niet inbegrepen.

Dag 5 en 6: Epupa Falls
Na Etosha National Park reizen we door naar een bijzondere plaats aan de Kunene rivier: Epupa Falls. Deze watervallen en de omliggende palmboom bossen vormen een echte oase in het ruige en dorre landschap van het Kaokoland. We hebben tijd om te wandelen, kennis te maken met de Himba en de watervallen te verkennen. Ook is het mogelijk te baden in de natuurlijk whirlpools vlak bij de waterval. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 7 en 8: Marienfluss
Via de impossante en steile Van Zijl's Pas, de meest zware 4x4 track in het Kaokoland dalen we af naar de Marienfluss. De Marienfluss, gelegen in het uiterste Noorden van Namibië is een paradijs aan het einde van de wereld. Deze speciale Tongasabi Namibië reis brengt een bezoek aan dit unieke deel van het Kaokoland. Okarohombo is ons camp op de oevers van de Kunene rivier welke de grens vormt met Angola. We maken kennis met de bijzondere bewoners van dit gebied; de nomadische Himba’s. Naast de ongerepte natuur en onze interactie met de locale bevolking kunnen we hier ook diverse dieren zien zoals de springbok en gemsbok welke vrij leven in de Marienfluss Vallei. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 9: Purros (Hoarusib)
Via een bijzondere route en afgelegen tracks beginnen we de reis naar het Zuiden, het community camp Purros is het doel vandaag. Een prachtige rit door de ruige natuur van het Kaokoland (Kaokoveld). In de loop van de middag komen we aan in het camp gelegen aan de Hoarusib rivier (bedding). In de regentijd kan er water staan in deze rivier, een waar spektakel. Het camp wordt veelvuldig bezocht door woestijnolifanten en met een beetje gelukt zien we deze bijzondere olifanten in dit gebied. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 10: Sesfontein
Na ons verblijf bij Purros, een iets korte 4x4 rit naar Sesfontein. Ook deze dag is weer een bijzondere belevenis. Langzaam maar zeker keren we terug in de bewoonde wereld. Ons kamp is bij Khowarib. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 11 en 12: Twyfelfontein
Het Damaraland staat op het programma, een van de mooiste woestijn gebieden van Namibië. Via Palmwag rijden we naar de Petrified Forest Geological Site (met versteende bomen). We bekijken deze historische site en vervolgens bezoeken we de Bushmen schilderingen bij Twyfelfontein. Op beide locaties zijn locale gidsen aanwezig die ons uitleg geven over de bezienswaardigheden. We reizen verder naar de Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2.573m). We kamperen aan de voet van deze grote berg. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 13: Spitzkoppe
In de ochtend laten we Twyfelfontein achter ons en reizen we via het stadje Uis door naar het Zuiden, reizen we verder naar Spitzkoppe, een hoge berg die boven de droge woestijn uit toornt. We komen in de middag aan op het kamp. Er is gelegenheid om het gebied te verkennen en te genieten van de indrukwekkende rotsformaties die de natuur gecreëerd heeft door erosie over duizenden jaren tijd. We brengen de avond door onder de sterrenhemel. Onze campsite is een wildkampeerplaats zonder vaste voorzieningen. (longdrop toilet beschikbaar). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 14: Swakopmund
Naar de kust! We reizen via de Cape Seal Colony (zeerobben kolonie) bij Cape Cross naar na Henties Bay en vervolgens Swakopmund. In de loop van de middag komen we aan in dit stadje aan de Atlantische Oceaan. Er is tijd om wat te relaxen of een excursie te maken, ’s avonds eten we in een restaurant. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 15: Windhoek
Na het ontbijt breken we het kamp op en begint de reis terug naar Windhoek. In de loop van de middag komen we aan in deze stad. Het is mogelijk een nacht te verlengen in een hotel of terug te vliegen naar bijvoorbeeld Kaapstad of Europa (afh. vertrektijd vluchten). Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Verlengen: 
Verlengen kan in Windhoek of Kaapstad. Doordat je vrijwel altijd via Kaapstad of Johannesburg moet vliegen voor de verbinding met Windhoek, is een populaire verlenging een stopover van enkele dagen in Kaapstad voorafgaande aan of na afloop van deze safari reis.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis