Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Namibië en Zambezi Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Een 15-daagse safari langs de hoogtepunten van Namibië met inbegrip van de Zambezi regio. U bezoekt o.a. de Victoria Falls, Etosha N.P., Brandberg, Swakopmund en de Namib Desert.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen en u verblijft in comfortable accommodaties, vaak op prachtige locaties. 
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 

U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de transfer naar de Okavango Delta gebruiken we open 4WD met lokale gidsen.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Een mooie avontuurlijke Namibië reis met comfort. Geeft u de voorkeur aan kamperen? Deze reis is ook als kampeersafari beschikbaar.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Livingstone - Victoria Falls 
We ontmoeten elkaar in Livingstone in het begin van de middag voor de eerste briefing. Twee dagen om te acclimatiseren en activiteiten te ondernemen zoals het bekijken van de beroemde Victoria Falls. Als u van actie en avontuur houdt, kunt u bij de Victoria Falls o.a. raften met een rubber vlot op de Zambezi rivier. Rondvluchtjes per microlight of Cesna boven de watervallen zijn ook populair (beiden voor eigen kosten). De markt in Livingstone bezoeken en relaxen bij het zwembad is natuurlijk ook mogelijk! Accommodatie: Victoria Falls Waterfront, chalet. Maaltijden: 1x ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 3 en 4: Caprivi Strip
Onze reis door Namibië en Botswana gaat nu echt starten. We laten Livingstone achter ons en reizen naar het westen naar de Caprivi Strip. Dit is een lange en smalle strook Namibië ingeklemd tussen in het noorden Angola en Zambia en in het zuiden Botswana. We verblijven twee nachten in dit gebied en gaan op zoek naar de vele wilde dieren. We zullen de Kwando Rivier verkennen per boot en doen een game drive in het Mahango Game Reserve. Accommodatie: Camp Kwando, permanent tent. Ngepi Camp, tree house. Maaltijden: inclusief.

Dag 5: Rundu
Na een ochtend genieten van de vele vogels die het kamp omringen, vervolgen we de reis verder langs de Kavango Rivier. Onderweg passeren we diverse dorpjes en marktjes waar de locale bevolking allerlei spullen probeert te verkopen. In de loop van de middag komen we in Rundu aan en genieten we van een spectaculaire zonsondergang. Accommodatie: Inkwazi Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 6, 7 en 8: Etosha National Park
We gaan dieper Namibië in naar het Etosha National Park. Het Nationaal Park omringt de Etosha Pan en wordt lokaal "de grote witte plaats van droog water" genoemd. Waterpoelen omringen de pan en trekken wild aan. Etosha is bekend om grote waarnemingen van olifanten, antilopen en leeuwen. Onze lodge ligt op de grens van het park en we besteden onze ochtenden en middagen aan game drives. In de avond zien we met een beetje geluk bij de verlichte drinkplaatsen neushoorns, olifanten en hyena's die water komen drinken. Een bijzondere ervaring. Accommodatie: Tarentaal Guest Farm, lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 9: Brandberg
Onze reis vervolgt zich over enkele prachtige woestijnlandschappen richting het zuiden naar de Brandberg. Onze lodge is gelegen in de droge Ugab rivier, die de thuisbasis is van de zeldzame woestijn olifant. We bezoeken het versteende woud en maken een wandeling met een lokale gids om de beroemde White Lady rotstekeningen te bekijken. Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 10 en 11: Swakopmund
We vertrekken in de ochtend en onderweg stoppen we bij de zeerobben kolonie van Cape Cross. Nadat we deze indrukwekkende groep zeerobben hebben bekeken (en geroken!) vervolgen we onze reis naar het kustdorp Swakopmund. Duitse koloniale invloeden zijn sterk aanwezig in het centrum van Swakopmund, zoals weerspiegeld in de menu's en de architectuur. Het is mogelijk om via de gids optionele adventure activiteiten te doen zoals zandsurfen, quad rijden, korte rondvluchten maken, parachute springen, dolfijn cruises, om er maar een paar te noemen (niet inbegrepen). Accommodatie: Hotel d’Avignon, guesthouse. Maaltijden: ontbijt, 1x lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 12 en 13: Namib Woestijn
Op weg naar de Namib woestijn met zijn torenhoge rode zandduinen bezoeken we de maanlandschappen die stad Swakopmund omringen. We wandelen naar Sossusvlei, verkennen de Sesriem Canyon en vanuit het comfort van onze lodge die net buiten het nationale park ligt, kijken we naar een spectaculaire zonsondergang over 's werelds hoogste zandduinen. (als u de 4km lange wandeling naar Sossusvlei niet wilt doen, is er een optionele, voor eigen kosten 4WD transfer). Accommodatie: Desert Camp, permanent tent. Maaltijden; inclusief.

Dag 14: Windhoek
We laten de bush en ruige natuur achter ons en komen vandaag aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Haar charme ligt in de harmonieuze mix van Afrikaanse en Europese culturen, de vriendelijkheid van de mensen en een interessante mix van moderne architectuur en Duitse koloniale architectuur. Er is tijd om te relaxen, winkeltjes te bekijken en een bezoek te brengen aan de craft centres. Accommodatie: Klein Windhoek Guest House, guesthouse. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 15: Windhoek
Na het ontbijt eindigt de safari. U kunt direct naar huis vliegen maar de reis ook verlengen met een vlucht naar bv. Kaapstad. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Deze reis is prima te verlengen met een zelfstandig verblijf van ca. 3-5 dagen in Kaapstad. Vanaf Windhoek kunt u gemakkelijk naar Kaapstad vliegen. Bij Kaapstad is het ook mogelijk een combinatie te maken met een verblijf in de wijngebieden rond Stellenbosch, Franschoek of Paarl. Kijk bijvoorbeeld bij Lekkerwijn, een bijzonder Kaaps Hollands landhuis.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Het visum voor Namibië wordt gratis bij de grens verstrekt, voor Zambia kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Namibië en Zambia moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis