Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Namibië en Botswana Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Een complete rondreis door Namibië en Botswana. Tijdens deze 21-daagse safari gaat u compleet verschillende gebieden ontdekken in Namibië en Botswana. Variatie en avontuur passen bij deze reis, uitgestrekte vlaktes, ruige rotsformaties, de wilde dieren van Botswana, droge woestijnen in Namibië en het water van de Okavango Delta. Start en eindpunt van de reis is Livingstone bij de impossante Victoria Falls.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U kampeert op campsites voorzien van sanitaire voorzieningen en gelegenheid om uw kleding te wassen. Tijdens het wildkamperen is er een emmer-douche met warm water van het vuur.
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen Voor de transfer naar de Delta gebruiken we open 4WD met lokale gidsen.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het opzetten en afbreken van uw tent, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Geeft u de voorkeur aan meer comfort en vaste accommodaties zoals lodges en tented camp? Deze Namibië en Botswana reis is ook als comfortabele reis beschikbaar.

 

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Livingstone - Victoria Falls (Zambia)
De groep ontmoet elkaar in Livingstone in het begin van de middag voor de eerste briefing. Twee dagen om te acclimatiseren en activiteiten te ondernemen zoals het bekijken van de beroemde Victoria Falls. Als u van actie en avontuur houdt, kunt u bij de Victoria Falls o.a. raften met een rubber vlot op de Zambezi rivier. Rondvluchtjes per microlight of Cesna boven de watervallen zijn ook populair (voor eigen kosten). De markt in Livingstone bezoeken en relaxen bij het zwembad is natuurlijk ook mogelijk! Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 3 en 4: Caprivi Strip
Onze reis door Namibië en Botswana gaat nu echt starten. We laten Livingstone achter ons en reizen naar het westen en de Caprivi Strip. Dit is een lange en smalle strook Namibië ingeklemd tussen in het noorden Angola en Zambia en in het zuiden Botswana. We verblijven twee nachten in dit gebied (verschillende locaties) en gaan op zoek naar de vele wilde dieren. Ook zullen de Kavango Rivier verkennen per boot. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 5: Rundu
We vervolgen de reis verder naar het westen langs de Kavango Rivier. Onderweg passeren we diverse dorpjes en marktjes langs de weg waar de locale bevolking allerlei spullen probeert te verkopen. In de loop van de middag komen we in Rundu aan bij onze kampeerplaats op de oever van de Kavango rivier. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 6 en 7: Etosha National Park
Etosha National Park is de bestemming van onze eerste dag. We maken game drives met onze safari truck en de tweede dag rijden we dwars door het uitgestrekte park naar het Okaukuejo Camp. Deze dag is een grote game drive en onderweg stoppen we bij de diverse drinkplaatsen aan de rand van de vlakte welke zo kenmerkend is voor Etosha. Met een beetje geluk zien we dieren zoals olifanten, gemsbokken en zebra's. Ook maken we een goede kans om leeuwen en andere roofdieren te zien in het Etosha National Park. In de avond kijken we bij de verlichte drinkplaatsen, met een beetje geluk zien we neushoorns, olifanten en hyena's die water komen drinken. Een bijzondere ervaring. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 8: Ugab Wilderness
Onze volgende bestemming op deze Namibië en Botswana reis is de Brandberg. Wij kamperen aan de oever van de droge Ugab rivier waar regelmatig de zeldzame woestijnolifanten gezien worden. Met een beetje geluk komen wij ze ook tegen op onze safari reis. Samen met een lokale gids verkennen wij de omgeving en bekijken we o.a. de 'White Lady' rotsschildering. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief

Dag 9: Spitzkoppe
Na de Brandberg reizen we nu door naar Spitzkoppe, een hoge berg die boven de droge woestijn uit toornt. We komen in de middag aan op het kamp. Er is gelegenheid om het gebied te verkennen en te genieten van de indrukwekkende rotsformaties die de natuur gecreëerd heeft door erosie gedurende duizenden jaren. De gids en de kampassistent maken het avondeten klaar. We brengen de avond door onder de sterrenhemel. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 10 en 11: Swakopmund
We vertrekken in de ochtend en onderweg stoppen wij bij de Seal kolonie van Cape Cross. Nadat we deze indrukwekkende groep zeerobben hebben bekeken (en geroken!) vervolgen onze reis naar het kustdorp Swakopmund, met zijn historische gebouwen. Het is mogelijk om via de gids optionele adventure activiteiten te doen zoals zandsurfen, quad rijden, korte rondvluchten maken, parachute springen, dolfijn cruises, om er maar een paar te noemen. Accommodatie: guesthouse. Maaltijden: ontbijt inclusief, 1x lunch inclusief en 1x lunch en 2x diner niet inbegrepen.

Dag 12 en 13: Namib Desert
Vandaag reizen we via de gravel vlaktes van de Namib Woestijn en het plaatsje Solitaire naar Sossusvlei en Sesriem. In de middag komen we aan en bezoeken de Sesriem Canyon en/of de duinen op weg naar Sossusvlei. De volgende ochtend vertrekken we voor zonsopgang richting Sossusvlei, een rit van 60km in het donker waar we de licht- en schaduwwerking kunnen zien van de zandduinen alvorens aan te komen in het hart van de zandduinen van Namibië. Vanuit dit unieke en spectaculaire gebied kijken we naar de zonsopgang (afhankelijk van de openingstijd van het park). We beklimmen een duin vlak bij Sossusvlei en wandelen daarna naar Dead Vlei, een unieke pan met dode bomen ingesloten tussen de zandduinen (nb. dagindeling kan per reis en seizoen verschillen). Dit gebied is erg fotogeniek; de grote vlakte van gebleekte en gekraakte klei en dunne dorre takken die rondom verspreid liggen vormen een contrast met de grote oranje rode duinen op de achtergrond. Na het bekijken van dit dramatische en desolate landschap is het tijd voor de brunch. Vervolgens is er tijd om te zwemmen in het kamp en het ontdekken van Sesriem Canyon te voet. Wederom tijd voor een spectaculaire zonsondergang te midden van de kleurrijke woestijn. We keren terug naar ons kamp bij Sesriem en slapen onder de heldere sterren van het zuidelijk halfrond. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief 

Dag 14: Windhoek
We laten de bush en ruige natuur achter ons en komen vandaag aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Er is tijd om te relaxen, winkeltjes te bekijken en een bezoek te brengen aan de craft centre. Accommodatie: permanent tent. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 15: Kalahari & Bushmen
Na het ontbijt laten we Windhoek achter ons en begint de reis terug naar Botswana. De Kalahari Woestijn en de Bushmen die daar leven staan nu op het programma van onze kampeersafari door Namibië en Botswana. We maken een wandeling samen met de San Bushmen en leren meer over de leefgewoontes van deze bijzondere mensen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 16, 17 en 18: Okavango Delta
De volgende stop van deze reis is Maun, startpunt van veel safari reizen naar de Okavango Delta. Na aankomst is er tijd om te relaxen en ons voor te bereiden op het bezoek aan de Okavango Delta. We gaan twee nachten wildkamperen midden in de bush op een eiland. We verplaatsen ons per 4x4 en vervolgens stappen we over in de mekoro, een uitgeholde boomstam welke traditioneel gebruikt wordt op het ondiepe water van de Okavango Delta. Een unieke ervaring! Tijdens ons verblijf maken we diverse game walks samen met onze lokale gids op zoek naar de wilde dieren die hier vrij rondlopen. Grote kans dat we te voet dieren zoals de olifant en diversen antilopen tegen komen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: Maun; ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen. In de Okavango Delta alle maaltijden inclusief.

Dag 19: Makgadikgadi Pans
Vandaag keren we terug naar de bewoonde wereld, na aankomst in Maun reizen we door naar het oosten en in de middag komen we aan bij de Makgadikgadi Pans. Wanneer de pannen onder water staan (afh. seizoen) kunnen we hier diverse (water) vogels zien zoals pelikanen en flamingo's. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen

Dag 20: Chobe National Park
Op weg naar Livingstone maken we een laatste stop bij het Chobe National Park in Botswana. We kamperen op de oevers van de Chobe rivier en in de namiddag gaan we met een boot een bezoek brengen aan het National Park. Vanaf het water hebben we goed zicht op de oevers van de rivier en met een beetje geluk zien we grote groepen olifanten en buffels die hier komen drinken. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen

Dag 21: Livingstone - Victoria Falls (Zambia)
De laatste dag van deze rondreis Namibië en Botswana. In de ochtend reizen we terug naar Livingstone en rond het middaguur komen we aan in dit plaatsje bij de Victoria Falls in Zambia. Maaltijden: ontbijt inclusief. 

Verlengen: 
Deze reis is prima te verlengen met een zelfstandig verblijf van ca. 3-5 dagen in Kaapstad. Vanaf Livingstone kunt u gemakkelijk via Johannesburg naar Kaapstad vliegen. Bij Kaapstad is het ook mogelijk een combinatie te maken met een verblijf in de wijngebieden rond Stellenbosch, Franschoek of Paarl. Kijk bijvoorbeeld bij Lekkerwijn, een bijzonder Kaaps Hollands landhuis. 

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Visa voor Namibië en Botswana worden gratis aan de grens verstrekt, voor Zambia kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana, Namibië en Zambia moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis