Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Kgalagadi Richtersveld Self Drive 14 dagen

Offerte aanvragen

Kgalagadi & Richtersveld, een unieke 14-daagse self drive 4x4 safari reis naar het Kgalagadi Transfrontier Park en het Richtersveld National Park in Zuid-Afrika. Voor deze reis worden o.a. de speciale Wilderness Camps gebruikt, een zeer exclusieve ervaring! Een reis vol hoogtepunten, speciaal uitgezette route voor de avontuurlijke reiziger.

Ontdek Afrika en ervaar zelf de rust in dit deel van Zuidelijk Afrika. Een bijzondere en compleet unieke en avontuurlijke self drive safari naar twee fantastische Transfrontier National Parks in Zuidelijk Afrika, het Richtersveld en het Kgalagadi National Park.
Onderdeel van deze reis is ook een bezoek aan de Fish River Canyon en Ai-Ais Hot Springs in Namibië.

Dit is een comfortabele reis waarbij gebruik wordt gemaakt van vaste accommodaties met bedden en en-suite badkamer/toilet. De reis is vrij eenvoudig te verlengen met b.v. een verblijf in Kaapstad. Ook is het mogelijk een combinatie te maken met kamperen indien gewenst. Het is dan b.v. mogelijk om in de unieke Kokerboom Vallei te verblijven.

Deze self drive reis safari is ook beschikbaar als combinatie reis met kamperen en vaste accommodaties. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bekijk reisroute

Dag 1: Kgalagadi N.P. Kieliekrankie Camp
Bij aankomst op het vliegveld van Upington staat de 4x4 voor u klaar. De avontuurlijke self drive safari 4x4 reis gaat nu echt beginnen met een rit naar het eerste Wilderness Camp, Kieliekrankie. Dit camp is gelegen in het bijzondere Kgalagadi Transfrontier National Park op de grens met Botswana en Namibië. Het park maakt deel uit van de uitgestrekte Kalahari Woestijn en de dieren die we hier zien zijn volledig aangepast aan het droge woestijn klimaat. Na aankomst op het unieke Wilderness Camp Kieliekrankie (max. 8 bezoekers) is er tijd om te relaxen. U kunt nog een game drive maken of genieten van het uitzicht over de rode zandduinen van de Kalahari Woestijn. Een prachtige plek voor deze eerste nacht midden in de natuur. Accommodatie: Kieliekrankie Wilderness Camp, chalets.

Dag 2: Kgalagadi N.P. Nossob
De tweede dag in het Kgalagadi Transfrontier Park. U reist vandaag door naar het tweede camp in het National Park, Nossob Restcamp. Nossob is een groter camp en hier kunt u vanuit de hide op de rivierbedding kijken naar de dieren die komen drinken. Vaak worden hier roofdieren gezien zoals leeuwen en hyena's. In de namiddag heeft u tijd om nog een game drive te maken vanuit Nossob met de 4x4 langs de rivierbedding op zoek naar de dieren die in de Kalahari leven. Met een beetje geluk ziet u de cheetah en/of de bijzondere Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Accommodatie: Nossob Rest Camp, chalets. 

Dag 3 en 4: Kgalagadi N.P. Gharagab Camp
Na Nossob reist u verder door naar het meest Noordelijke deel van het Zuid-Afrikaanse deel van het Transfrontier Park. Via Union’s End komt u aan in het afgelegen Gharagab Wilderness Camp. Dit kleine camp (max. 8 bezoekers). Bestaat uit tented chalets en u verblijft twee nachten op deze prachtige locatie in de natuur. U kijkt uit over de Kalahari en met een beetje geluk ziet u dieren, zoals leeuwen, bij de drinkplaats waar je vanaf de veranda op uit kijkt. U heeft hier een volledige dag om te relaxen en te genieten van de natuur. Tevens is het mogelijk een game drive te maken met de 4x4. Accommodatie: Gharagab Wilderness Camp.

Dag 5: Kgalagadi N.P. Bitterpan Camp
Het derde Wilderness Camp van deze reis. Bitterpan (max. 8 bezoekers) ligt aan een kleine pan. Bitterpan is een zeer bijzonder kamp en alleen te bereiken via de Bitterpan 4x4 track. De route is exclusief voor bezoekers van het kamp. De foto bij de Kgalagadi Wilderness Safari  van de drinkende leeuwen is gemaakt bij Bitterpan. Leeuwen zijn regelmatige bezoekers bij dit (niet omheinde) Wilderness Camp. De rit vanaf Gharagab is een lange game drive en in de namiddag komt u aan bij Bitterpan. Er is tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht over de pan, een bijzonder camp. Accommodatie: Bitterpan Wilderness Camp.

Dag 6: Kgalagadi N.P. Mata Mata
Na Bitterpan vervolgt u deze avontuurlijke selfdrive safari door de Kalahari over de Bitterpan 4x4 track naar Mata Mata, het rest camp op de grens met Namibië. Dit is de laatste nacht in het bijzondere Kgalagadi Transfrontier National Park. In de middag is er nog tijd om een game drive te maken. In dit deel van het park kunt u ook giraffen zien die hier in het verleden opnieuw geintroduceerd zijn. Een kleine en langzaam groeiende populatie verplaatst zich door de Auob rivierbedding. U heeft een goede kans deze mooie dieren te zien bij een van de vele drinkplaatsen. Accommodatie: Mata Mata Rest Camp.

(optioneel verblijf in Kalahari Tented Camp, vraag ons om een persoonlijk reisadvies) 

Dag 7 en 8: Fish River Canyon Ai Ais
U steekt vandaag de grens over met Namibië en komt in de loop van de middag aan in Ai Ais bij de Fish River Canyon. Hier heeft u een volledige dag tot uw beschikking. U kunt een wandeling maken (o.a. afdalen in de Canyon) en gebruik maken van de Hot Springs faciliteiten, (zwem)baden. Accommodatie: Ai Ais Rest Camp. 

(optioneel verblijf is 1 nacht bij Hobas)

Dag 9 en 10: Richtersveld N.P. Tatasberg
Vandaag keert u terug in Zuid-Afrika. U steekt de Oranje Rivier over en komt aan in het Richtersveld National Park dat samen met de Fish River Canyon en Ai-Ais deel uit maakt van het |Ai-|Ais/Richtersveld Transfrontier National Park. U verblijft twee nachten in het Tatasberg Wilderness Camp (max. 8 personen) op de oever van de Oranje Rivier welke de grens vormt met Namibië. Een prachtige locatie, (game) drives door het park en u kunt een stuk langs de rivier lopen. U kunt een mooie 4x4 rit maken en de Kokerboomkloof bezoeken welke vol staat met de bijzondere Kokerbomen. Het Richtersveld is een uniek park en een must om te zien. NB afhankelijk van het seizoen kunt u de Oranje Rivier oversteken bij Sendelingsdrif (met de ponton) of via Noordoewer naar het park rijden, de laatste route is via de Helskloof Pas en Eksteenfontein. Accommodatie: Tatasberg Wilderness Camp.

(optioneel is een combinatie te maken met kamperen in de Kokerboom Vallei, Tongasabi biedt u beide mogelijkheden, vraag ons naar onze eigen reiservaring en een persoonlijk reisadvies )

Dag 11: Richtersveld N.P. Sendelingsdrif
Vandaag verplaatst u zich in het park en de laatste nacht in het Richtersveld verblijft u in het Sendelingsdrif Rest Camp. Accommodatie: Sendelingsdrif Rest Camp. 

Dag 12: Clan William e.o.
Na de ruige natuur van het Richtersveld keert u nu terug in de bewoonde wereld. U reist door naar het Zuiden en komt in de loop van de middag aan in Clan William. Hier verblijft u in een Bed & Breakfast. Afhankelijk van de locatie waar u deze nacht gaat doorbrengen is het mogelijk nog een excursie te maken naar de bushmen rotstekeningen in dit gebied. De laatste avond van uw reis door dit bijzondere deel van Zuid-Afrika & Namibië voordat u aankomt in Kaapstad. Accommodatie: B&B.

(alternatief verblijf is o.a. bij Agama Tented Camp)

Dag 13 en 14: Kaapstad
De laatste dagen van deze safari en in het begin van de middag komt u aan in Kaapstad, eindpunt van deze avontuurlijke self drive safari reis. U verblijft in een B&B of guesthouse centraal gelegen in Kaapstad t.o.v. de Victoria & Albert Waterfront. Diverse alternatieve accommodaties en hotels mogelijk. Af te stemmen op uw persoonlijke wensen en voorkeur. 

Verlengen: 
Het is mogeljk deze reis te verlengen in Zuidelijk Afrika. Bijvoorbeeld met een langer verblijf in Kaapstad of de wijngebieden rond Stellenbosch en Paarl. Vanaf Kaapstad naar Johannesburg vliegen en een aantal dagen in het Kruger Park verblijven is ook een mogelijkheid om deze avontuurlijke self drive reis met ca. een week te verlengen.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis