Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Kaapstad - Victoria Falls Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Een comfortabele 21-daagse safari reis door Zuidelijk Afrika. U reist van Kaapstad via Namibië, de Caprivi Strip naar de Victoria Falls, het eindpunt van deze safari reis. Onderweg bezoekt u o.a. de Fish River Canyon, de zandduinen bij Sossusvlei, Swakopmund, het Etosha National Park, de Okavango Delta, het Chobe National Park en de Victoria Falls in Zimbabwe.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U verblijft in eenvoudige, maar goede accommodaties en tijdens de Okanvango Delta excursie verblijft u 2 nachten in een tent.
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. 

Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Een mooie rondreis door verschillende landen van Zuidelijk Afrika met afwisselende landschappen, dieren en een grote verscheidenheid aan indrukken.

Deze reis is ook beschikbaar als kampeersafari.

Bekijk reisroute

Dag 1: Kaapstad
Met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad een van de meest pittoreske steden in de wereld. s' Ochtends na de briefing bezoeken we de Afrikaanse pinguïnkolonie op weg naar Cape Point Nature Reserve. De rest van de dag ontspannen we op het strand van Hout Bay. We proeven van de culinaire wonderen van Kaapstad in een lokaal restaurant aan het Victoria & Alfred Waterfront. Accommodatie: Sweetest Guesthouses, guesthouse. Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2: Cederberg
Na het ontbijt start onze reis richting het Noorden. De bestemming van vandaag is het Cedergebergte. Dit Cedergebergte is een ruig     "wildernis" gebied met zandstenen rotsen die door de wind zijn uitgeslepen tot ruige en bizarre vormen. We rijden noordwaarts en verkennen het ruige landschap te voet voordat we ontspannen in de chalets. Accommodatie: Western Cape Nature Conservation, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 3: Gariep Rivier
Wij vervolgen onze weg en steken de grens over met Namibië. We verblijven in een lodge aan de rivier de Gariep. De rivierbedding is zanderig, het water schoon en helder. Er is tijd om te relaxen en te zwemmen. Tevens is het mogelijk een kanotocht te maken (niet inbegrepen). Accommodatie: Gariep River, lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 4: Fish River Canyon
De Fish River Canyon, gelegen langs de benedenloop van de rivier de Fish, is een van de meest indrukwekkende natuurlijke schoonheden in het zuidelijke deel van Namibië. Met zijn diepte van 550 meter is het de op één na grootste canyon ter wereld. In de namiddag hebben we hier onze sundowner aan de rand van de canyon en genieten we van het adembenemende uitzicht. Accommodatie: Canon Mountain Camp, lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 5 en 6: Namib Woestijn / Sossusvlei
Na de Fish River Canyon is nu de Namib Woestijn en Sossusvlei onze bestemming. De Namib woestijn heeft eindeloze oranje duinen en bij de Sossusvlei vormen ze een toegangspoort tot de Namib woestijn. We wandelen naar de Sossusvlei en verkennen de Sesriem Canyon. Vanuit onze lodge, die net gelegen is buiten het nationale park, aanschouwen we wederom een spectaculaire zonsondergang. Accommodatie: Desert Camp, tented lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 7 en 8: Swakopmund
Swakopmund, met tal van koloniale gebouwen is een populaire badplaats met een licht nostalgische sfeer. Het is mogelijk om via de gids optionele adventure activiteiten te doen zoals zandsurfen, quad rijden, korte rondvluchten maken, parachute springen, dolfijn cruises, om er maar een paar te noemen. Ook is er tijd om zelf rond te kijken en te relaxen. Accommodatie: Hotel d’Avignon, guesthouse. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch 1x inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 9: Damaraland
Namibië is een land van grote contrasten en Damaraland laat dit zien met zijn grimmige vlaktes, versteende bossen en eeuwenoude valleien die leiden tot rotspartijen en de torenhoge pieken van de Brandberg-gebergte. Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge, chalet. Maaltijden: inbegrepen.

Dag 10 en 11: Etosha National Park
Verder naar het noorden en op weg naar het Etosha National Park. In de loop van de middag komen we aan in onze lodge aan de rand van het National Park. We maken game drives en onderweg stoppen we bij de diverse drinkplaatsen aan de rand van de zoutpannen die zo kenmerkend zijn voor Etosha. Met een beetje geluk zien we dieren zoals olifanten, gemsbokken en zebra's. Ook maken we een goede kans om leeuwen en andere roofdieren te zien in het Etosha National Park. In de avond kijken we bij de verlichte drinkplaatsen en hopen we neushoorns, olifanten en hyena's te zien die water komen drinken. Een bijzondere ervaring. Accommodatie: Tarentaal Guest Farm, lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 12: Windhoek
Na de dieren van Etosha reizen we nu terug naar het zuiden en onze volgende stop is Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Deze mooie stad, prachtig gelegen in een vallei combineert de architectuur van een moderne stad met tal van gebouwen in de stijl van het Duitse koloniale tijdperk. In de avond gaan we uit eten in een restaurant. Accommodatie: Klein Windhoek Guest House, guesthouse. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 13: Kalahari
We vervolgen de reis naar het oosten. Onze volgende stop is de Kalahari Woestijn en brengen we een bezoek aan de Bushmen. Samen met de Bushmen maken we een wandeling en we leren van hen hoe te overleven in de droge Kalahari Woestijn. Accommodatie: Dqae Qare San Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 14, 15 en 16: Okavango Delta
De Okavango Delta staat vandaag op het programma. De Okavango Delta is de enige binnenlandse delta ter wereld. In plaats van dat deze uitmondt in de zee, spreidt de jaarlijkse overstroming van water zich uit over 15.000 vierkante km van de Kalahari woestijn. We reizen diep in de Okavango Delta op mekoro's (uitgeholde boomstamkano's). We hebben 2 nachten in ons tented kamp, maken game drives en genieten van zwemmen, de vogels en ongerepte wildernis in dit gebied. Accommodatie: Maun: Island Safari Lodge, lodge. Delta: 2015: eenvoudige tent. 2016: mini meru tent met 2 bedden en een eigen chemisch toilet, gedeelde warm-water emmer-douche. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief, behalve 1x diner (Maun).

Dag 17: Makgadikgadi Pans
De glinsterende zoutpannen van Makgadikgadi zijn van de grootte van Zwitserland en zien het meeste van de tijd er uit als een flagrante, witte, eindeloze vlakte. Wanneer de regen komt, vindt er een dramatische verandering plaats; de pannen komen tot leven met grote hoeveelheden watervogels, grote kuddes zebra's, gnoes en springbokken. Accommodatie: Nata Lodge, tented lodge of chalet. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 18: Chobe National Park
Chobe National Park is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels. We gaan per boot het park bekijken. Vanaf de boot hebben we goed zicht op de oevers van de rivier en met een beetje geluk zien we grote groepen olifanten en buffels die hier komen drinken. Accommodatie: Thebe River Safaris, chalet. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 19, 20 en 21: Victoria Falls (Zimbabwe)
Na het Chobe National Park reizen we nu door naar de laatste bestemming van deze avontuurlijke safari door Zuidelijk Afrika. We steken de grens met Zimbabwe over en komen we aan in Victoria Falls. De Victoria Falls zijn een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. David Livingstone 'ontdekte' de falls in 1885 en vernoemde deze naar zijn koningin. De watervallen zijn ook het centrum van een breed scala aan activiteiten, zoals raften op de machtige Zambezi, rondvluchten of een 111 mtr. bungi sprong (niet inbegrepen). Accommodatie: Rainbow Hotel, hotel. Maaltijden: onbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Verlengen: 
Het is mogelijk deze reis te verlengen met een verblijf in Kaapstad voorafgaande aan de safari. Na afloop te verlengen in Victoria Falls of doorreizen naar een andere bestemming in Zuidelijk Afrika is ook mogelijk.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Visa voor Zuid-Afrika, Botswana en Namibië worden gratis aan de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis