Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana Explorer Luxe Mobile Safari

Offerte aanvragen

Een luxe mobile safari reis door het Moremi Game Reserve en Chobe National Park; de mooiste wildparken van Botswana. Dit is een luxe safari reis met grote en-suite safari tenten.

Een mobile safari is de beste Botswana reis die u kunt maken als u wilt genieten van meer luxe en comfort en ook midden in de natuur van Botswana wilt verblijven. Het mobile camp gebruikt de exclusieve Hatab kampeerplaatsen midden in de wildparken.

Het kamp wordt door de assistenten opgebouwd en verplaatst, perfecte maaltijden en koele sundowner drankjes. Echt luxe genieten in de bush van Botswana!

Deze reis kan zowel in Maun als in Kasane starten. Het is eenvoudig de reis te verlengen met een verblijf bij de Victoria Falls in Zimbabwe (of Zambia). Groepsgrootte: 4-9 personen.

Bekijk reisroute

Dag 1: Xakanaxa Moremi Game Reserve
De eerste dag van onze luxe mobile safari in Botswana door Moremi en het Chobe National Park start met een vlucht (per Cesna vliegtuigje) van Maun naar Xakanaxa midden in het Moremi Game Reserve. Deze vlucht over de Okavango Delta en Moremi geeft een goed beeld van de uitgestrekheid van dit natuurgebied. Met een beetje geluk spotten we vanuit de lucht de eerste olifanten en antilopen in de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve. Misschien lukt het zelfs ook roofdieren zien! Na de landing op de airpstrip rijden we met de open 4x4 naar het mobile safari kamp. In de namiddag maken we een game drive tot zonsondergang. Accommodatie: luxe en-suite safaritenten. Maaltijden: inclusief.

Dag 2 en 3: Xakanaxa Moremi Game Reserve
Twee volledige dagen in dit deel van het reservaat die in het teken staan van speuren naar wild. We maken vandaag game drives met de open 4x4 in de ochtend en namiddag. Gedurende het heetst van de dag is er tijd om te relaxen. Met een beetje geluk zien we ook leeuwen en misschien wel een echte luipaard in dit deel van het Moremi Game Reserve. Accommodatie: luxe en-suite safaritenten. Maaltijden: inclusief.

Dag 4: Khwai / North Bridge Moremi Game Reserve
Vandaag verplaatsen wij ons naar een ander deel van het Moremi wildreservaat in Botswana, deze rit door het wildpark is een grote game drive. Onderweg speuren we naar wild op de oevers van de Khwai rivier en bij de Dombo Hippo Pool zullen we een groot aantal nijlpaarden aantreffen in het water. In de loop van de middag komen we aan in ons tweede kamp. Ons kamp bevindt zich op een concessie tussen Moremi en Chobe National Park in. Hier mogen we naast game drives met de 4x4 ook een wandelsafari (indien condities het toelaten) maken en een night drive. Accommodatie: luxe en-suite safaritenten. Maaltijden: inclusief.

Dag 5 en 6: Khwai / North Gate Moremi Game Reserve
Twee volledige dagen in dit deel van het Moremi Game Reserve. We maken een wandeling, speuren met de 4x4 naar wild en er is tijd om te relaxen in het kamp. In de avond gaan we op zoek naar de nachtdieren die in Moremi leven. Bijvoorbeeld het zeldzame gordeldier, de aardwolf of de miereneter. Deze zeldzame dieren worden niet vaak gezien maar met een beetje geluk komen we wel een luipaard of andere katachtige tegen in het donker. Tijdens dit deel van de reis (verblijf Khwai) maken we ook een excursie op het water per mokoro. Accommodatie: luxe en-suite safaritenten. Maaltijden: inclusief.

Dag 7: Chobe National Park Savuti
Na het Moremi Game Reserve is het nu tijd om het Chobe National Park te gaan verkennen. Onze reis van Moremi naar Chobe is een grote game drive en in de loop van de middag komen we aan bij Savuti. Het deel van het Chobe National Park dat vooral bekend is van de ‘Bull” olifanten en grote toep leeuwen die hier leven. De Savuti Marsh is een gebeid dat in het verleden af en toe onder water heeft gestaan als gevolg van het wel en niet stromen van de Savuti Channel. Dit kanaal heeft droog gestaan sinds de tachtiger jaren maar enkele jaren terug is er weer water in komen stromen. In Savuti vind je veel dode acacia bomen welke kenmerkend zijn voor het landschap hier. Al deze bomen zijn gegroeid in een tijd dat het ook droog is geweest in de Savuti Marsh. Vervolgens is het water gaan stromen en zijn de acacia’s gestorven. Door het harde hout en de sterke wortels staan deze bomen, nu ca. 30 jaar later nog steeds overeind. Een leestip voor Savuti is het boek ‘Savuti The Vanishing River’ waarbij uitgelegd wordt hoe dit gebied gevormd is. Zeldzame foto’s met water in de Savuti Chanel zult u daarin ook tegenkomen. Accommodatie: luxe en-suite safaritenten. Maaltijden: inclusief.

Dag 8 en 9: Chobe National Park Savuti
Twee volledige dagen in Savuti. We hebben zo genoeg kansen om hier de “Savuti Pride” te vinden. Deze grote troep leeuwen leeft hier al lange tijd en is vaak gefilmd door de bekende wildlife filmmakers Dereck & Beverly Joubert. De films ‘Lions of Darkness’ en ‘Eternal Enemies’ (de strijd tussen de Savuti leeuwen en hyena’s) zijn regelmatig op televisie uitgezonden door o.a. National Geographic. In de droge tijd valt deze troep leeuwen regelmatig een olifant aan wat niet vaak gezien wordt in Afrika. Dit gebeurt op het moment dat het voedsel schaars wordt en de antilopen wegtrekken naar delen van het Chobe National Park met meer voedsel. Vooral de jongere en kleinere mannetjes olifanten van ca. 12-15 jaar zijn dan het doelwit voor de leeuwen. Tijdens ons verblijf in Savuti maken we ook grote kans ’s nachts allerlei dieren in het kamp te treffen. Vooral hyena’s zijn nieuwsgierig en zullen elke kans om wat voedsel bij elkaar te scharrelen grijpen. Schoenen binnen zetten! Accommodatie: luxe en-suite safaritenten. Maaltijden: inclusief.

Dag 10: Chobe National Park Chobe River
De laatste dag van deze safari door de mooiste wildgebieden van Botswana. Vanuit Savuti reizen we door naar het noordelijke deel van het Chobe National Park. Rond lunchtijd komen we aan bij de Chobe Safari Lodge.
Na de lunch is het mogelijk door te reizen naar Livingstone (voor een verlenging bij de Victoria Falls) of de nacht door te brengen bij de Chobe Safari Lodge. In de middag is het mogelijk een cruise te maken langs de oevers van de Chobe Rivier op zoek naar de vele dieren die hier komen drinken (alleen wanneer er niet al eerder doorgereisd wordt naar Livingstone of Victoria Falls) en overnacht wordt in de Chobe Safari Lodge. Accommodatie: niet inbegrepen (optioneel). Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Verlengen Victoria Falls / Livingstone:
Het is mogelijk deze reis te verlengen in bijvoorbeeld Livingstone of Victoria Falls. Twee nachten hotel + alle transfers is de standaard verlenging die wij aanbevelen. Tevens is het mogelijk een verblijf in een lodge in de Okavango Delta toe te voegen of een excursie te maken naar de Makgadikgadi zoutpannen. Dit kan zowel vooraf of na afloop van de reis.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis